Erişilebilirlik

12 Milyon Doz Pfizer/BioNTech Aşısı Daha Geliyor


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önümüzdeki hafta sonuna kadar Türkiye’ye 12 milyon doz daha Pfizer/BioNTech aşısının geleceğini söyledi.

BioNTech şirketinin kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin’le Sağlık Bakanı Koca bir görüşme daha gerçekleştirdi. Prof. Dr. Şahin, Bakan Koca’ya 12 milyon doz daha aşının Türkiye’ye ihraç edilmesi için gerekli izinleri aldıklarını ve sevkiyatın önümüzdeki hafta sonuna kadar yapılacağını söyledi. Bakan Koca gazetecilere verdiği bilgide Prof. Dr. Şahin’in söylediği şekilde 30 milyon doz aşının bu ay içerisinde teslim edilmesi halinde Türkiye’de Haziran sonuna kadar aşılamada 20 yaşa kadar inilebileceğini söyledi.

Türkiye, son olarak Prof. Dr. Uğur Şahin’in de telekonferans yöntemiyle katıldığı Bilim Kurulu toplantısının ardından BioNTech firmasıyla 120 milyon dozluk anlaşma yapıldığını açıklamıştı.

Sağlık Bakanı Koca, bir kez daha Prof. Dr. Uğur Şahin’in bu ay içerisinde Türkiye’ye gelmesini beklediklerini de belirtti.

Öte yandan dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli aşı konusunda yıl sonunu işaret etmesine karşın Sağlık Bakanı Koca, Eylül ayı tarihini verdi. Bakan Koca, Türkiye’deki Çin, Alman ya da gelmesi beklenen Rus aşısının yerine yerli aşıyı beklemek isteyenlere Eylül ayında yerli aşı seçeneğini sunacaklarını söyledi.

Türkiye’de bugün itibariyle 50 yaş ve üzerindekilerin aşılanmasına başlanmış durumda. 50 veya üzerindeki vatandaşların aşılanmasıyla birlikte aşılama planında ikinci kademe de tamamlanmış olacak. Vatandaşlar Pfizer/BioNTech ya da Çin Sinovac aşısı arasında seçim yapabiliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG