Erişilebilirlik

"Türk Tankları Kuzey Irak'a Girmedi"


"Türk Tankları Kuzey Irak'a Girmedi"
"Türk Tankları Kuzey Irak'a Girmedi"

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK’ya karşı sürdürülen kara ve hava harekatı çerçevesinde tankların da kuzey Irak’a girdiği haberlerini yalanladı.

Genelkurmay Başkanlığının web sitesinde yayınlanan açıklamada tankların Irak sınırına Silopi ilçesinin doğusunda tatbikat yaptığı, ancak sınırı geçmedikleri belirtildi.

Daha önce zırhlı araçlarla desteklenen yüzlerce Türk askerinin gece geç saatlerde Irak’a girdiği ve Habur sınır kapısına 20 kilometre uzaklıktaki Haftanin vadisinde bulunan bir PKK kampına doğru ilerlediği bildirilmişti. Diyarbakır ve Malatya’dan kalkan jetler bir süredir kampı bombalıyordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasını doğruladı. Erdoğan ayrıca en az 1000 PKK militanının Türk kuvvetleri tarafından öldürüldüğü yolundaki haberi de yalanladı, önesürülen rakamın asılsız olduğunu söyledi.

Öteyandan Pazartesi günü NTV televizyonuna konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Ağustos ayından bu yana bölgede yürütülen operasyonlarda “250-270 teröristin etkisiz hale getirildiğini” açıkladı.

XS
SM
MD
LG