Erişilebilirlik

George Mitchell Barış Görüşmelerini Canlandırmaya Çalışıyor


George Mitchell Barış Görüşmelerini Canlandırmaya Çalışıyor
George Mitchell Barış Görüşmelerini Canlandırmaya Çalışıyor

Amerika’nın Orta Doğu özel temsilcisi George Mitchell, İsrail Filistin görüşmelerinin çıkmaza girmesine rağmen, Orta Doğu barışında gerçek bir ilerleme sağlamak için çabalarına devam edeceğini açıkladı.

Mitchell dün Kudüs’te İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile bir görüşme yaptı. Amerika Dışişleri Bakanlığı, görüşmenin uzun ve yapıcı geçtiğini açıkladı.

Başkan Barack Obama’nın Orta Doğu görüşmelerini canlı tutmak için bölgeye gönderdiği Mitchell, bugün de Batı Şeria’daki Ramallah kentinde Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile bir görüşme yapacak.

George Mitchell’in bölgeye yaptığı ziyaret, Amerika’nın, İsrail’e Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki inşaatları durdurması için baskı yapmaktan vazgeçtiğini açıklamasının ardından gerçekleştiriliyor.

Netanyahu, kararı memnuniyetle karşıladığını açıklayarak, İsrail ve Filistin’in ana konular üzerinde karşılıklı oturup konuşmaları gerektiğini söyledi. Ancak Filistinliler, İsrail’in bölgedeki inşaatları durdurmaması halinde doğrudan görüşmelere geri dönmeyeceklerini belirtiyor. Brüksel’de açıklama yapan Avrupa Birliği yetkilileriyse, Filistin devletini “uygun buldukları zaman” tanıyacaklarını bildirdi. Avrupalı yetkililer, bunun için görüşmelerden bir anlaşma çıkmasının önemine de değindi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG