Erişilebilirlik

“Gönüllü Ordusu” ile Düzenlenen Türk Festivali 20 Yaşında


16 Ekim 2022 - Washington Türk Festivali
16 Ekim 2022 - Washington Türk Festivali

ABD’nin başkentinde Washington Türk Amerikan Derneği ATA-DC tarafından düzenlenen Türk Festivali’nde bu yıl 20’nci yıldönümü coşkusu yaşandı. Türk kültürünün Amerikalılar’a tanıtıldığı festival ayrıca Türkiye’den göç eden, Washington ve çevresindeki gurbetçileri de başkentin göbeğinde biraraya getirdi.

Binlerce ziyaretçi çeken festivalin aylar süren hazırlık süreci ve festival günü etkinlikleri, tamamen gönüllüler tarafından yürütülüyor.

“Gönüllü Ordusu” ile Düzenlenen Türk Festivali 20 Yaşında
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:03 0:00

Türkiye’den Amerika’ya göç eden bir grup gurbetçinin 20 yıl önce başlattığı Washington Türk Festivali, yıllar içinde başkentin en gözde kültür festivalleri arasında yerini aldı.

Yediden yetmişe herkese hitap eden festivalde, Karagöz-Hacivat sahnesinden el sanatlarına, Türk mutfağının çeşitli lezzetlerinden folklor gösterilerine kadar Türk kültürünün birçok özelliği tanıtılıyor.

Festival sadece ziyaretçiler için değil, Türkiye’yi temsil eden ürün ve hizmetlerini tanıtmak isteyen kurum ve işletme sahiplerine de Washington’un merkezinde eşsiz bir gün geçirme fırsatı sunuyor.

Festivalin 20’nci yılında bazı ilkler de göze çarptı. Bunlardan biri, ‘Microangelo’ olarak da tanınan, usta sanatçı Hasan Kale’nin sergisiydi. Sergide, Kale’nin ayçiçeği çekirdeği, pirinç tanesi ve dikiş iğnesi gibi minik objeler üzerine Atatürk portreleri çizerek yarattığı eserler sanat meraklılarıyla buluştu.

Yemek bölümünde, festivalde bu yıl ilk kez sunulan lezzetler arasında olan Maraş Dondurması günün ilk saatlerinde tamamen tükendi.

Washington Türk Amerikan Derneği ATA-DC tarafından düzenlenen ödüllü festivalin göze çarpan bir diğer özelliği ise, tamamen gönüllülerin katkısıyla gerçekleştirilmesi.

“Gelen katılımdan çok mutluyuz, çok kalabalığımız var. Ve ikinci mutluluğumuz da, tabii, 20’inci yılı kutluyoruz” diyen ATA-DC Başkanı Sıtkı Kazancı gönüllülerin emeğine vurgu yaparak, “Festivalimizin en büyük özelliği, gönüllülerden kurulmuş bir ordumuz var. Herkes gönüllü çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Festivale bu yıl 200’den fazla gönüllünün katıldığını söyleyen ATA-DC Başkan Yardımcısı Gamze Çakmak da, “Gittikçe ustalaşıyoruz bu işte. Mutluyuz, gururluyuz. Daha yıllar boyu bu festivali yapmaya devam edeceğiz” dedi.

STÜDYO VOA

Biden’dan barışçı protesto ve hukukun üstünlüğü vurgusu – 2 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG