Erişilebilirlik

Google Tablet Savaşlarında Apple’la Mücadeleye Hazırlanıyor


Apple’ın tableti iPad’in Amerika ve dünyada yüksek satış rakamları, Google’ı rahatsız etmeye devam ediyor. Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Google, Apple’ın iPad’i ve Amazon’un Kindle’ı ile rekabet edebilmek için tablet piyasasında kuvvetli bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Gazetenin Google’a yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre şirket, üzerinde Google markasının yazılı olduğu tabletlerin piyasaya sürülmesi için değişik üreticilerle görüşüyor. Böylece Google, tek üreticiyle tablet piyasasında başarılı olmayı beklemek yerine, piyasa payını farklı üreticilerin üreteceği tabletler aracılığıyla yükseltmeye çalışacak.

Google’ın irtibatta olduğu üreticiler arasında Motorola, Samsung ve Asus olduğu da teknoloji haberleri veren internet sitelerinde konuşulanlardan. Google’ın hamlesinin ardında mevcut tablet satış stratejisinin başarısız olması yatıyor. Amerikan pazarında akıllı telefon satışlarında büyük payı olan Android’li telefon modelleriyle kıyaslandığında, Google’ın tablet satışları çok düşük kalıyor.

Google’ın piyasadaki Android’li tabletinin iPad’den çok da düşük bir fiyata satılmıyor olması da bir sorun. Şirketin, Apple ve Amazon’la baş edebilmek için yeni tabletlerin fiyatını biraz aşağı çekmeye çalışacağı beklentisi hakim. Bunun içinde tıpkı Kindle’daki gibi cihaz-içi reklam kullanma ya da televizyonlara reklam verme ve Google’ın diğer platformlarında sıkı bir pazarlama kampanyası yürütme gibi stratejilere başvurması bekleniyor.




XS
SM
MD
LG