Erişilebilirlik

Green Card/Yeşil Kart Kurasında Dikkat Edilecek Noktalar


Green Card/Yeşil Kart Kurasında Dikkat Edilecek Noktalar
Green Card/Yeşil Kart Kurasında Dikkat Edilecek Noktalar

Her yıl Çeşitlilik Vize Kurası adı altında Amerikan yönetimi 50 bin yabancıya oturma ve çalıma izni veriyor. Amerika’ya göçün sınırlı olduğu ülkelerin vatandaşlarının Amerika’ya bu şekilde göç etmek istiyorlarsa www.dvlottery.state.gov adresinden kura başvurusu yapmaları mümkün.

2013 Yeşil Kart Kurası için başvurular 4 Ekim – 5 Kasım 2011 tarihleri arasında kabul ediliyor. Bütün başvuruların internet üzerinden yapılması gerekiyor. Başvurulardan mülakat tarihinin ayarlanmasına kadar bütün süreç internet üzerinden yürütülecek.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Dairesi, vize işlerinden sorumlu müsteşar yardımcısı David Donahue’nun da vurguladığı gibi, kuraya katılanların başvuru veya tasdik numaralarını kaybetmemeleri son derece önemli: “Kura sonuçlarını sanal ortamda yaparak bilgi akışının kontrolunu sadece başvuru sahiplerinin eline veriyoruz. Başvuruda bulunanlar, tasdik numaralarını saklı tutarak tüm süreci kontrol edebilecekler.”

Başvuru sürecinin başında ödeme yapılmasını isteyen tüm elektronik postalar sahte. Çünkü başvuru için hiçbir ücret alınmıyor. Sadece kurayı kazananlardan sürecin ilerleyen aşamalarında vize karşılığı ücret alınıyor.

Kuraya katılmak için başvuru yapanlar eksik bilgi verirlerse süreçten diskalifiye ediliyor. 2013 yeşil kart çekilişi için başvuru adresi www.dvlottery.state.gov

Peki başvurularda dikkat edilmesi gereken temel noktalar neler? Çekilişi kazanırsanız bunu hangi yolla haber alacaksınız? Başvuru için hazırlamanız gereken belgeler var mı? Bu ve diğer soruları New York'ta avukatlık yapan tecrübeli bir isimle, Avukat Arda Beşkardeş'le Amerika'nın Sesi-TGRT Haber ortak yayınımızda konuştuk. Söyleşiyi aşağıdaki medya oynatıcıdan dinlebilirsiniz.


XS
SM
MD
LG