Erişilebilirlik

Greencard Kura Sonuçları İptal Edildi


Greencard Kura Sonuçları İptal Edildi
Greencard Kura Sonuçları İptal Edildi

2012 yılı Greencard çekilişi sonuçları iptal edildi. Sonuçların, bilgisayar hatası nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

Amerikalı yetkililer daha önce açıklanan hatalı sonuçların geçerli olmadığını bildirdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada, “Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın dvlottery.state.gov web sitesinde yayınlanan sonuçlar hatalı olarak yayınlanmıştır ve geçerli değillerdir. Sonuçlar bir bilgisayar hatasından dolayı ABD yasasının gerektirdiği şekilde adil ve rastgele seçim koşullarında gerçekleşmediğinden iptal edilmiştir” denildi.

Yetkililer, bakanlık web sitesinden DV-2012 kurasını kazandığına dair bilgi alan kişilere yapılan bilgilendirmelerin tümünün iptal edildiği anlamına geldiğini de söyledi. Yazılı açıklamada “Eğer dvlottery.state.gov web sitesinden bu şekilde bir bilgi aldıysanız, bilgi artık geçerli değildir” ifadesi kullanıldı.

Hatalı sonuçlar nedeniyle DV-2012 programına katılan kişiler arasında yeni bir kura çekilişi yapılacak.

Yetkililer, 5 Ekim 2010 ile 3 Kasım 2010 tarihleri arasında geçerli şekilde başvuru yapanların, 2012 programı için tekrar katılmasına gerek olmadığını, bu başvuruların yeni yapılacak kuraya ekleneceğini açıkladı.

Başvuru sonuçlarını öğrenmek için gerekli olan teyit numaraları da değişmeyecek. Yetkililer, DV-2012 programı için yeni başvuru kabul edilmeyeceğini de açıkladı.

Yeni kura sonuçları 15 Temmuz 2011 tarihinde dvlottery.state.gov adresinde açıklanacak.

Amerikalı yetkililer hatadan dolayı katılımcılardan özür de diledi.

Yeşil Kart çekilişinde yapılan hatanın perde arkasını Bizbize blog sayfasından okuyabilirsiniz: http://blogs.voanews.com/turkish/bizbize/2011/05/25/yesil-kart-cekilisinde-neler-oluyor/

Daha detaylı bilgi ve DV 2012 programı ile ilgili gelişmeler için http://www.dvlottery.state.gov/ ve http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG