Erişilebilirlik

Gül Libya'nın İddiasını Yalanladı


Gül Libya'nın İddiasını Yalanladı
Gül Libya'nın İddiasını Yalanladı

Libyalı yetkililer geçen Pazartesi günü başlayan hükümet karşıtı gösterilere Türkler’in de karıştığını iddia etti. İddia Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yalanlandı.

Abdullah Gül, “Herhangi bir Türk'ün başka bir ülkede, onların herhangi siyasi faaliyetine katılması söz konusu olmaz. Hele hele Ortadoğu ülkelerinde buna Türkler çok daha dikkat ederler. Dolayısıyla doğru olmadığı kanaatindeyim," dedi.

Abdullah Gül Libya’da ki gelişmeleri yakından, kaygıyla takip ettiklerini söyledi, can kayıplarının üzücü olduğunu kaydetti.

Gül, Libya’da kardeş kanı dökülmeden sorunların halledilmesi dileğinde bulundu bunun için de yöneticilerin ‘halklarının arzularına, dileklerine kulak vermeleri’ gerektiğini vurguladı.

Türkler tahliye edilmeyi bekliyor

Bu arada Türk yetkililer, binlerce Türk’ün yaşadığı Libya’da Türk firmalarına ait bazı şantiyelerin yağmalandığını, bazılarının da yakıldığını bildirdi. Yetkililer, Libya’daki iş firmalarının yatırımlarının Libya devletinin garantisi altında olduğunu bildirdi. Türk işçiler tahliye edilmek üzere Libya’da bekliyor. Türkiye tahliye için dört uçak ve üç gemi gönderiyor. Gemiye bir fırkateyn eşlik edecek.

Libya'da yaklaşık 200 Türk firmasının 15 milyar Dolar'a yakın yatırımı bulunuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG