Erişilebilirlik

Güney Florida’da Camiye Saldırı


Florida eyaletinin güneyindeki bir camiye elindeki pala ile zarar verip olay yerine domuz ürünleri bırakmakla suçlanan bir şahıs güvenlik yetkilileri tarafından tutuklandı.

35 yaşında olan Michael Scott Wolfe, Florida’nın Titusville kentinde Pazartesi günü tutuklandı. Wolfe, dini binaya üçüncü derecede zarar vermekten yargılanacak. Wolfe’nin nefret suçundan yargılanıp-yargılanmayacağı henüz bilinmiyor. Nefret suçlarından yargılananlar daha ağır cezalara çarptırılıyor.

Yetkililer, Wolfe’un 1 Ocak tarihinde Merkez Florida Mescid-Munin Camisi’ne girdiğini ve elindeki palayla pencereleri kırdığını ve aydınlatma sistemleri ile güvenlik kameralarına zarar verdiğini söyledi.

Wolfe ayrıca, cami girişine İslam’da yenmesi yasak olan domuz pastırması gibi ürünleri bırakmakla suçlanıyor.

Wolfe’un tutuklanması, ülke genelinde camilere yapılan saldırıların arttığı dönemde gerçekleşti. Geçtiğimiz ay, Florida ve California’da bulunan camilere vandallar graffiti spreyleri ile zarar verdi. Ayrıca federal yetkililer, Texas’da bulunan bir camide çıkan yangının kasıtlı yapılıp yapılmadığını araştırıyor. Aralık ayında çıkan yangında yararlanan olmadı. Yetkililer, yangının “birkaç yerden başladığını” ve bununda yangının kasıtlı başlatıldığına dair bir işaret olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG