Erişilebilirlik

Güney Kore Büyük Bir Tatbikata Hazırlanıyor


Güney Kore Büyük Bir Tatbikata Hazırlanıyor
Güney Kore Büyük Bir Tatbikata Hazırlanıyor

Yarın yapılacak tatbikata savaş uçakları, helikopterler, tanklar, K9 topları kullanılacak; tatbikata 800 asker katılacak

Güney Kore kara ve hava kuvvetleri, yarın, dev bir tatbikat yapılacağını açıkladı. Güney Koreli yetkililer, tatbikatın Güney – Kuzey sınırına 20 kilometre uzaklıkta olan Pocheon’da yapılacağını söylüyor. Tatbikat, Kuzey Kore’nin geçen ay Yeonpyon adasına saldırı düzenlemesine karşılık olarak yapılıyor.

Güney Koreli general Ju Eun-shik, Kuzey Kore’nin bu tatbikata karşılık vermesi durumunda “ağır bir şekilde cezalandırılacağını” açıkladı. Güney Kore silahlı kuvvetleri Kuzey Kore’den gelebilecek bir saldırıya karşı teyakkuzda.

Yarın yapılacak tatbikata savaş uçakları, helikopterler, tanklar, K9 topları kullanılacak; tatbikata 800 asker katılacak. Güney Kore bu yıl toplam 40 tatbikat düzenlendi, ancak hiçbirinin kapsamı bu kadar geniş değildi.

Bu arada, Güney Kore Deniz Kuvvetleri de bugün doğu kıyılarında üç sürecek bir deniz tatbikatı başlattı. Altı savaş gemisinin katıldığı tatbikat Kuzey Kore karasularının 100 kilometre güneyinde yapılıyor.

Güney Kore hükümeti Kuzey Kore’nin karşılık verme tehdidine rağmen geçen ay Yeonpyeong adasında beş günlük bir tatbikat yapmıştı. Kuzey Kore karşılık verme kararından vazgeçmişti. Ancak Güney Koreli yetkililer Kuzeyin ani bir saldırı düzenlemesinden kaygı duyuyor.

XS
SM
MD
LG