Erişilebilirlik

Güneydoğu’da Sokağa Çıkma Yasağı ve Çatışma


Fotoğraf: Mahmut Bozarslan
Fotoğraf: Mahmut Bozarslan

Son günlerde defalarca sokağa çıkma yasağı ilan edilen Diyarbakır’ın Silvan ve Sur ilçeleri sokağa çıkmak yeniden yasak. 4-11 Eylül tarihleri arasında 8 gün süreyle sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre'de de saat 19:00 itinariyle sokağa çıkma yasağı kararı alındı. İki günlük aradan sonra Cizre'ye konulan yasağın süresi açıklanmadı.

Diyarbakır’daki yasağın gerekçesi Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılarak, barikatların kapatılması olarak açıklandı.

Yasağın ardından polis timleri Sur içinde operasyon yapmaya başladı. Sokaklara giren Özel Harekat Timleri operasyon yapmaya başladı. Operasyonlar sırasında polisler sık sık PKK’nın gençlik yapılanması üyeleriyle çatıştı. Çatışmalarda 7 polis yaralandı. Çatışmalar aralıklarla sürerken, Sur İlçesi'ne gitmek isteyen bazı gruplara polis müdahale etti. Yenişehir İlçesi'nde meydana gelen olayda polis göstericileri gaz ve suyla dağıttı. Polis zaman zaman silah kullandı. Kent merkezindeki gerginlik halen sürüyor.

Silvan’daki yasak ise polise yönelik bir saldırıdan sonra geldi. Mescit Mahallesindeki hendekleri kapatmaya giden zırhlı iş makinasına roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda iş makinesini kullanan polis hayatını kaybetti. Olayda bir polis ve bir sivil de yaralandı. Saldırganların yakalanması için ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Polise yönelik bir saldırı haberi de Şırnak’tan geldi. Şırnak-Uludere karayolunda nöbet tutan polis ekibine PKK'lılar bomba yüklü araçla saldırdı. Saldırının ardından çatışma çıktı. Olayda 2 polis öldü, 5 polis yaralandı. Saldırının ardından kaçan PKK'lıların yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı.

PKK’lı grubun kaçış güzergahında düzenlenen operasyonda, 6 örgüt üyesinin öldürüldüğü açıklandı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG