Erişilebilirlik

Hagel: ABD Suriye'ye Müdahaleye Hazır


ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel
ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel
ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Başkan Barack Obama’nın karar vermesi halinde Amerikan ordusunun Suriye’ye müdahaleye hazır olduğunu açıkladı. Chuck Hagel bu açıklamayı Malezya ziyareti sırasında yaptı.

Üst düzey askeri yetkililer ve ulusal güvenlik danışmanları Cumartesi günü Başkan Obama’ya Suriye’nin kimyasal silah kullanmasına karşı alınacak önlemlerle ilgili bir dizi ayrıntılı seçenek sundu. Bir savunma bakanlığı yetkilisi Amerikan donanmasının Akdeniz’deki varlığını arttırmakta olduğunu ve bölgeye Cruise füzeleriyle donatılmış dördüncü bir savaş gemisini gönderildiğini açıkladı.

Beyaz Saray Başkan Obama’nın İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüştüğünü ve iki liderin kimyasal silah iddiaları konusunda ”derin kaygı” duyduklarını bildirdi.
Cumartesi günü Beyaz Saray'da düzenlenen güvenlik toplantısına Başkan yardımcısı Joe Biden, CIA Başkanı John Brennan ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice katıldı.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Bakan John Kerry’nin BM denetçilerine hemen izin verilmesi konusunu Suriye Dışişleri Bakanı ve diğer bölge ülkelerinin üst düzey yetkilileriyle görüştüğünü açıkladı. Kerry'nin, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in yanısıra Türkiye, Ürdün, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanlarıyla telefon görüşmesi yaptığı bildiriliyor.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG