Erişilebilirlik

Hatay’da hesap karıştı: Türkiye İşçi Partisi Gökhan Zan’dan desteğini çekti


Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Gökhan Zan’dan desteğini çekti. Açıklamada asla tasvip edilmeyen “şaibeli” ilişkiler nedeniyle bu kararın alındığı vurgulandı. Gökhan Zan yoluna devam edeceğini açıkladı.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Gökhan Zan’dan desteğini çekti. Açıklamada asla tasvip edilmeyen “şaibeli” ilişkiler nedeniyle bu kararın alındığı vurgulandı. Gökhan Zan yoluna devam edeceğini açıkladı.

İSTANBUL - Yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen kentlerden biri; 6 Şubat depremlerinde özellikle Antakya, Defne ve Samandağ ilçeleri büyük yıkıma uğrayan Hatay.

Cumhuriyet Halk Partisi uzun tartışmalardan sonra mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Lütfü Savaş’la yola devam ederken AK Parti eski milletvekili Mehmet Öntürk ile seçime katılıyor.

14 Mayıs Seçimleri’nde Hatay’da dördüncü parti olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise o seçimde İYİ Parti’nden ikinci sıra adayı olan eski milli futbolu Gökhan Zan’ın ismini İl Seçim Kurulu’na bildirdi.

Ancak seçimlere iki hafta kala TİP, bu akşam yayınladığı açıklama ile Gökhan Zan’dan desteğini çektiğini kamuoyuna duyurdu.

TİP’ten şaibe vurgusu: “Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğimizi ilan ediyoruz”

TİP’ten yapılan açıklamada, “Bununla birlikte, Hatay İttifakı'nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan'ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir" denildi.

Açıklamada, "Ancak her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da, en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğimizi ilan ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

TİP açıklamasında “Türkiye İşçi Partisi olarak Hatay halkının iki deprem suçlusu arasında bir seçime zorlanmasının ve Lütfü Savaş'ın CHP adayı olarak dayatılmasının telafisi mümkün olmayan bir ayıp olduğunu ve acılı Hatay halkına bir hakaret anlamı taşıdığı ifade edildi.

Parti Meclisi oy birliği ile desteği çekme kararı aldı

VOA Türkçe’nin edindiği bilgilere göre, TİP adayı Gökhan Zan’ın içinde para ve pazarlık geçen bir ses kaydı partiye ulaştı, parti yetkilileri bu ses kaydının gerçek olup olmadığını Hatay adayına sordu, Zan bu ses kaydının bir kısmını kabul etmekle birlikte yapay zeka ile eklemeler yapıldığını söyledi.

TİP’li yetkililer bu görüşme sonrası Zan’dan adaylıktan çekilmesini talep etti; ancak bu talepleri kabul edilmedi.

Bunun üzerine bu akşam saatlerinde toplanan TİP Parti Meclisi oy birliği ile Gökhan Zan’dan desteği çekme kararı aldı.

Gökhan Zan: “Karanlık odaklara, kiralık çetelere ve satılık kalemlere inat güzel günler göreceğiz”

Bu karar sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Gökhan Zan, ses kaydının montaj olduğunu ve pes etmeyeceğini söyledi.

Zan, “Sevgili Halkım, sizlerle bu yola çıkarken asla pes etmeyeceğimi, mücadeleden vazgeçmeyeceğimi, yolumuza engeller çıkarsalar da geri adım atmayacağımı söylemiştim. Halkımızın kaynaklarını ve tercihlerini sömürerek kurdukları saltanatı sürdürmek isteyenler, adaylığımızdan ilk günden beri rahatsız oldular. Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri fetöcü yöntemlere, montajlara sarıldılar. Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim. Karanlık odaklara, kiralık çetelere ve satılık kalemlere inat güzel günler göreceğiz” dedi.

Türkiye İşçi Partisi, Gökhan Zan’dan desteğini çekse de 31 Mart’ta yapılacak seçimde oy pusulasında Türkiye İşçi Partisi logosunun altında Gökhan Zan ismi yer alacak.

Forum

XS
SM
MD
LG