Erişilebilirlik

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak İstifa Etti mi?


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından paylaşılan istifa açıklaması tartışılıyor.

Albayrak'ın Instagram hesabından paylaşılan açıklamada, yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğü bakanlık görevine sağlık sorunları nedeniyle artık devam etmeme kararı aldığı kaydediliyor.

Açıklamada, zamanını uzun yıllardır zorunluluktan ihmal ettiği annesi, babası, eşi ve çocuklarına ayıracağı vurgulanıyor.

Instagram hesabında yayınlanan açıklamada, "Çok büyük hedeflerle çıktığımız bu yolculukta gerçekleşecek olan bayrak değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararlı ve emin adımlarla devam edecektir" ifadeleri yer alıyor.

Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklamanın yapılmaması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Albayrak'ın eşzamanlı olarak twitter hesabını kapattığı ve şu dakikarlarda kendisine Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratlarınca da ulaşılamadığı öğrenildi.

Merkez Bankası Başkanlığı'na bir süre önce Naci Ağbal'ın atanması dikkat çekmişti.

Albayrak'ın daha önce Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için adı geçiyordu.

Bu arada Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan "istifanın kabul edilmeyeceğini umuyorum" şeklinde bir tweet mesajı paylaştı.

Sayan BTK eski başkanı ve bu nedenle Albayrak'ın siber saldırıya uğramış olması halinde bunun BTK'ya bağlı bakan yardımcılığınca bilineceği belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce istifa kararı almış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istifayı kabul etmemişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG