Erişilebilirlik

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Washington’da


12 Ekim 2022 - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati IMF-Dünya Bankası toplantıları için Washington, DC'de
12 Ekim 2022 - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati IMF-Dünya Bankası toplantıları için Washington, DC'de

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları ve toplantılar sırasında düzenlenecek olan G-20 Maliye Bakanları toplantısına katılmak üzere geldiği Washington’daki temaslarına başladı.

IMF-Dünya Bankası ile G20 toplantıları çerçevesinde bazı ikili temaslarda da bulunan Nebati, bu temaslarına ilişkin Twitter üzerinden bilgi paylaştı.

Buna göre, Nureddin Nebati’nin gün içindeki ilk görüşmesi Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Başkanı Carlo Monticelli ile oldu. Nebati bu görüşmeyle ilgili olarak, “İşbirliğimizin önümüzdeki yıllarda yeni projelerle daha da güçlenmesi gerektiğinin altını çizerek, özellikle Banka’nın ülkemizdeki proje hacminin arttırılması ve yönetişim konularına değindik” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati daha sonra Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner ile biraraya geldi. Nebati görüşmede küresel ekonomik gelişmeler ve bu gelişmelerin iki ülke ekonomisine yansımalarını ele aldıklarını aktardı.

Nureddin Nebati Alman mevkidaşıyla görüşmeye ilişkin açıklamasında, “NATO müttefikimiz ve en büyük ticaret ortağımız olan Almanya ile küresel ekonomik gelişmeleri ve ekonomilerimize yansımalarını ele aldık. Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini arttırma hedefimizi ve karşılıklı atılabilecek adımları değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

Nebati bu görüşmenin ardından da IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamında J.P. Morgan tarafından düzenlenen “Yatırımcı Semineri”ne katıldı.

Seminerde dünyanın önde gelen yatırımcılarıyla biraraya geldiklerini kaydeden Nebati, “Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri ve Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde ülkemizin güçlü yatırım potansiyelini ele aldığımız toplantıda, yatırımcıların, Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam ettiğini görmek bizi memnun etti” dedi.

Nureddin Nebati ayrıca, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Maliye Bakanı Nicolas Kazadi ve AfrEximbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Denys Denya ile biraraya geldi.

Kazadi ve Denya ile verimli bir görüşme yaptıklarını ifade eden Nebati, görüşmede Türkiye’nin Afrika kıtasıyla ilişkilerini ve işbirliğini güçlendirecek, ticaret hacmini arrtıracak başlıkları kapsamlı şekilde konuştuklarını aktardı.

Nebati gün içindeki temasları kapsamında, ABD - Türkiye İş Konseyi temsilcileri ile de yuvarlak masa toplantısında biraraya geldi.

Nureddin Nebati bu toplantıyla ilgili olarak da, "Türkiye ekonomisinin genel görünümünü değerlendirdiğimiz toplantıda ayrıca Amerika'nın önde gelen şirket yöneticilerine ülkemizdeki yatırım ortamını ve doğrudan yatırımları geliştirmek için attığımız adımları anlattık" açıklamasını yaptı.

Nebati Arjantin Ekonomi Bakanı Sergio Massa ile de ikili bir görüşme yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati görüşmede ekonomik ve ticari ilişkileri kapsamlı şekilde ele alarak, önümüzdeki dönemde adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Nebati'nin gün içindeki son olarak da Goldman Sachs'ın üst düzey yöneticileriyle biraraya geldi.

Nureddin Nebati, bu toplantıyla ilgili olarak da, "Küresel makroekonomik gelişmeleri ele alarak Türkiye ekonomisinin sunduğu fırsatları ve güçlü yatırım potansiyelimizi aktardık" ifadesini kullandı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG