Erişilebilirlik

HDP Cumhurbaşkanlığında Yine Kılıçaroğlu’nu İşaret Etti


Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar bugün İstanbul’da partinin danışma kurulu üyeleriyle seçim sürecindeki yol haritası hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bu toplantı öncesi HDP’nin depremle ilgili tespit ve önerilerini gazetecilerle paylaşan eş başkanlardan Pervin Buldan, 6 Şubat felaketinin AKP-MHP bloğunun Türkiye’ye yönetemediğini kanıtladığını söyledi.

HDP Cumhurbaşkanlığında Yine Kılıçaroğlu’nu İşaret Etti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00

Buldan: “Şu an en demokrat aday hangisiyse halkımız onu biliyor”

HDP Eş Başkanı, ayrıca Emek ve Özgürlük İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayarak aslında Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, seçmenlerine işaret ettiğini ima etti.

Buldan, “Evet, bir isim açıklamadık ancak biz Türkiye'de değişimden, dönüşümden yanayız. Biz demokrasinin kazanmasını istiyoruz. Biz Türkiye'de özgürlüklerin, adaletin ve hukukun kazanmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanı adayları içerisinde buna en uygun olan ismi destekleyeceğimizi de önümüzdeki günlerde, muhtemelen isim bazında da ifade ederek kararımızı daha net bir şekilde de kamuoyuyla paylaşacağız elbette ki. Ancak şu an en demokrat aday hangisiyse halkımız onu biliyor” dedi.

Sancar: “Seçimlerde HDP olarak girmenin ciddi riskler taşıdığı sonucuna vardık”

Danışma kurulu toplantısı öncesi gazetecilere kısa bir açıklama yapan HDP Eş Başkanı Mithat Sancar da parti kapatma davasında karar duruşması öncesi sözlü savunmanın ertelenmesi talebinin Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmesi üzerine 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti adı altında girme kararı aldıklarını söyledi.

Sancar, “Tarih hızlandı, sorumluluklar çok ağırlaştı, ciddileşti. Bizler bu tarihi dönemeçte demokratik sorumluluk bilinciyle hareket etme konusunda kararlı olduğumuzu hep söyledik. Bu sorumluluğunun sonuçlarının da ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Yine dün bir gelişme daha yaşandı. AYM sözlü savunma tarihinin ertelenmesine ilişkin talebimizi reddetti. 24 aydır devam eden bir davada AYM bir ay daha bekleyemeyeceğine karar vermiş oldu. Bu kararın ne anlama geldiğini gayet iyi biliyoruz. Seçimlere gidilirken Demokles'in kılıcı olarak tepemizde sallandırılması kararının devamı olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle seçimlerde HDP olarak girmenin ciddi riskler taşıdığı sonucuna vardık ve seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında girme kararını verdik” diye konuştu.

“Bu iktidar mutlaka gitmelidir, birlikte kazanacağız”

Depremdeki yıkımın mevcut düzeninin çürümüşlüğünü ve zalimliğini bir kez gözler önüne serdiğini, bu düzeni değiştirmek için Emek ve Özgürlük İttifakı olarak aday çıkarmama kararı aldıklarını belirten HDP Eş Başkanı parlamento seçimlerinden de güçlenerek çıkacaklarını öne sürdü.

Sancar, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçları hiç şüphesiz önemlidir. Bu iktidar mutlaka gitmelidir, bu iktidarı gönderecek güç bu toplumun çoğunluğunda vardır. Ama yeni başlangıcı demokrasi, adalet, özgürlük ve barış üzerine inşa etme sorumluluğu da bizlerdedir. Bütün demokrasi güçleri iktidarın her türlü kötücül oyununa, yalanına ve toplumu kaosa sürükleme planına karşı birleşmek zorundadır. En geniş mücadele ortaklığı, en güçlü irade birliği bu seçimleri de başarıyla atlatmamızı. Birlikte başaracağız, hep birlikte kazanacağız” dedi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG