Erişilebilirlik

HDP Genel Merkezi Önünde ‘Siyah Çelenk’ Gerginliği


HDP Genel Merkezi Önünde ‘Siyah Çelenk’ Gerginliği
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:33 0:00

Çocuklarının kaçırıldığını ve sorumlusunun HDP olduğunu söyleyen, ‘Diyarbakır Anneleri’nden aileler, HDP Genel Merkezi’ne siyah çelenk bıraktı.

“Evlatlarımızı HDP’den istiyoruz” yazılı çelengi bırakan ve açıklama yapan ailelere tepki gösteren ve çelengi kaldırmak isteyen HDP üyeleriyle grubun arası gerildi. Polis müdahale ederek 8 HDP üyesini gözaltına aldı.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, çıkan olayları ‘provokasyon’ olarak tanımlayarak, partilerine bu tarz girişimler olduğunu ve bu durumdan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sorumlu olduğunu belirtti.

Günay yaptığı açıklamada, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın, kendisine polis diyen bir kişinin ölüm tehdidine maruz kaldığını açıkladı. Günay, Başaran’ı tehdit eden polisin bunu ‘mafya liderlerinden aldıkları güçle’ yaptığını iddia ederek polisin görevden alınması ve tutuklanmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “HDP Genel Merkezi önünde yaşanan görüntüleri ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'a yönelik ifadeleri kabul edilemez buluyoruz.” dedi.

CHP milletvekili Yıldırım Kaya da HDP Genel Merkezi’ne giderek destek verdi.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG