Erişilebilirlik

HDP ikinci tur için sahaya iniyor


DİYARBAKIR - Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Halkların Demokratik Partisi (HDP), ikinci tur için sahaya iniyor.

Yeşil Sol Parti milletvekillerinin de katılacağı programlarda, seçmenler sandığa gitmeleri ve Kılıçdaroğlu’na oy vermeleri için ikna edilmeye çalışılacak.

Hafta başında basın toplantısı düzenleyerek seçmenlere sandığa gitmeleri çağrısı yapan HDP ve YSP, şimdi de il ve ilçeleri gezecek.

HDP Eş Genel Başkanları, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri, DTK ve HDP bileşeni partilerin temsilcileri ile Kürdistan Özgürlük ve Demokrasi İttifakı bileşeni partilerin temsilcileri, Türkiye’nin hem doğu hem batı illerinde ziyaretler gerçekleştirecek.

24-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek programlar kapsamında esnaf ziyaretleri, halk toplantıları ve görüşmeler yapılacak.

Ziyaretlerin ilk gününde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile YSP milletvekilleri Cengiz Çandar, Mehmet Kamaç, Kamuran Tanhan Mardin’in Savur ilçesinde, Ahmet Türk ile YSP milletvekilleri Sevilay Çelenk, Nuri Özdemir ve George Aslan Nusaybin ilçesinde olacak.

HDP’nin diğer Eş Genel Başkanı ve YSP Şanlıurfa milletvekili Mithat Sancar ise, Sırrı Süreyya Önder, Ali Kenanoğlu, Ferit Şenyaşar, Ömer Öcalan, Dilan Kunt ve Sevda Karaca’yla birlikte Şanlıurfa’da temaslarda bulunacak.

İbrahim Akın, Burcugül Çubuk, Serhat Eren, Samet Mengüç İzmir, Saruhan Oluç, Ceylan Akça Cupolu, Kemal Bülbül, Canan Çalağan ve Vezir Çoşkun ise Antalya’da seçmenlerle biraraya gelecek. HDP ve YSP heyetleri Adana ve Hatay'da da temaslarda bulunacak.

“Tek alternatif Kılıçdaroğlu”

Çalışmalarla ilgili VOA Türkçe’ye bilgi veren HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyat Ceylan, ilk turda yaptıkları çalışmaların aynısını yapacaklarını söyledi.

Çalışmalarını iki başlık altında yürüteceklerini söyleyen Ceylan, “14 Mayıs’ta faşizmi yıkacağız tahtından indireceğiz demiştik yine aynı sloganımız geçerlidir. 28 Mayıs’taki asıl çağrımız da şudur; AKP ve MHP zulmüne karşı halkımızı sandığa götürelim, irademizi gösterelim. Sandık güvenliği bizim için önemlidir. 14 Mayıs’ta nasıl hile yaptıklarını gördük. Sandıkların güvenliğini sağlamak ve halkın iradesini savunmak için binlerce müşahit görevlendiriyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu dışında alternatif olmadığını kaydeden Ceylan, “Biz yine Kılıçdaroğlu diyoruz. Bizim tek bir amacımız var, 24 saat bize zarar veren halkımıza zarar veren AKP-MHP iktidarıdır. Bunları indirmek için Kılıçdaroğlu’ndan başka alternatif yoktur” dedi.

XS
SM
MD
LG