Erişilebilirlik

HDPli Belediye Başkanlarına Gözaltı


HDP’nin yönetimindeki Batman ve Diyarbakır’ın Silvan, Ergani, Lice ve Eğil Belediye Eş Başkanları gözaltına alındı. HDP de 2 belediyesine kayyum atandığını duyurdu.

VOA Türkçe’nin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Batman ve Diyarbakır’ın Silvan, Ergani, Lice ve Eğil Belediye başkanları, haklarındaki terör soruşturmaları kapsamında gözaltına alındı.

Polis sabah saatlerinde ilk önce Batman belediyesine gitti. Arama yapılan belediye binası polis tarafından ablukaya alındı. Daha sonra mesaiye gelen personeller binaya alınmayarak evlerine gönderildi.

Batman’ın ardından Diyarbakır’ın Silvan, Lice, Ergani ve Eğil ilçe belediyelerine de polis tarafından baskın düzenlendi. Polis, belediye binalarında arama yaparken HDP, Batman ve Lice Belediyelerine kayyum atandığını duyurdu.

HDP Genel Merkezinin sosyal medya hesabından, “AKP-MHP iktidarı, halk sağlığı için çalışan, su gibi temel hizmetleri salgın süresince ücretsiz hale getiren belediyelerimize yönelik yeniden kayyım saldırıları başlattı. Bu sabah Silvan, Ergani ve Batman Belediye Eşbaşkanlarımız gözaltına alındı, Batman ve Lice’ye kayyım atandı. İçişleri Bakanı, salgınla mücadele eden belediyelerimize saldırarak tedbirsizliğini örtmeye çalışıyor. İktidar, salgını Kürt düşmanlığı yapmak için fırsat olarak görüyor” açıklaması yapıldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG