Erişilebilirlik

HDP’li Milletvekili Encü Tutuklandı


İdris Baluken
İdris Baluken

Bir süre öncesine kadar tutuklu bulunan HDP Milletvekilleri İdris Baluken ve Ferhat Encü hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şırnak'ta gözaltına alınan Encü daha sonra tutuklandı.

4 Kasım’da tutuklanan, 30 Ocak’taki ilk duruşmasında serbest bırakılan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in tahliye kararına, savcılık itiraz etti. Savcılık Baluken’in yargılandığı 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına, üst mahkeme olan Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz ederek, Baluken'in tekrar tutuklanmasını istedi. Talebi değerlendiren mahkeme Baluken hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Cezaevinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle, ayağından ameliyat olan Baluken, halen Ankara’daki bir hastanede tedavi alında bulunuyor. Baluken, 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak, terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmak' iddialarıyla ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

İki gün önce tahliye edilen HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü de bugün gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan ve Şırnak Havaalanında gözaltına alınan Encü, mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuklandı.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG