Erişilebilirlik

HDP Milletvekili: 'MHP'den Bile Oy Aldık'


HDP Milletvekili: 'MHP'den Bile Oy Aldık'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:56 0:00

7 Haziran genel seçimlerinde aldığı yüzde 15 oyla Gaziantep’ten iki milletvekili çıkarmayı başaran Halkların Demokratik Partisi (HDP) Türkiye’nin geleceğini düşünen toplumun tüm kesimlerinden oy aldığını savunuyor.

Meclis’e girmeyi başaran Alevi Kürt milletvekili Mahmut Toğrul bu seçimlerde yalnızca AKP ve CHP’li adaylardan değil, “0.25 oranında MHP’den de oy aldığımızı iddia ediyorum” diyor. Seçim öncesinde Türkiye’de halkların fazlasıyla “karşıtlaştırıldığını” söyleyen Toğrul, demokratik alanın açılmasının tek yolunun HDP’nin barajı aşmasında olduğunu gören kesimlerin oy tercihlerini kendilerinden yana kullandığını belirtti.

Gaziantep'te yüzde 18 oy alan MHP, bu ilden HDP gibi iki millletvekili çıkarabildi.

“Bunların bir kısmı emanet oylar olabilir” diye konuşan Toğrul, bu oylara sahip çıkacaklarını ve partilerinde kalıcı seçmen olarak kalmalarını sağlayacağını belirtiyor.

Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’nden Mutlu Çiviroğlu’nun sorularını yanıtlayan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Aleviler’de blok halinde CHP’ye oy veren kesimlerin son seçimlerde HDP’yi tercih ettiğini kaydediyor.

Mahmut Toğrul, seçimin en etkili sloganının ise, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın seçim kampanyası sırasında sıkça kullandığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik: 'Seni Başkan yaptırmayacağız' olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG