Erişilebilirlik

HDP’li Milletvekili Hastanelik Oldu


HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar
HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar

Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto ederek ilçeye girmeye çalışan gruba polis müdahale etti. Polisin göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandığı müdahale sırasında grupta bulunan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar hastanelik oldu

Nusaybin’deki sokağa çıkma yasağı dün verilen 8 saatlik aradan sonra bugün de devam etti. Bugün sabah saatlerinde ilçe girişinde toplanan kalabalık bir grup yürüyüş yapmak istedi. Aralarında sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla açlık grevi yapan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Emine Ayna’nın da bulunduğu gruba polis izin vermedi. Grup ve polis arasında gerginlik yaşanırken, polis Ahmet Türk’ü gözaltına almaya çalıştı. Türk’ün koluna giren polisler tepkiler üzerine vazgeçti. Grup yürümekte ısrar edince polis müdahaleye başladı. Önce gaz ve tazyikli suyla müdahale eden polis, zaman zaman havaya ateş açtı. Sancar, Türk ve Ayna da gazdan etkilendi. Sancar rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Sancar tedavi altına alınırken Türk, Mardin’e döndü. HDP Mardin Milletvekilleri Erol Dora, Ali Atalan ve Gülser Yıldırım ise eylemlerine devam ediyor. Polis, görüntü almaya çalışan gazetecilere de müdahale etti. DİHA, JİNHa ve İMC TV ekiplerinin çektikleri görüntü ve fotoğraflara el kondu.

Öte yandan Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ndeki operasyon sırasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren M. Reşit Arıcı ile Naim Noyan’ın cenaze töreninde olaylar çıktı. Otopsinin tamamlanmasının ardından Arıcı ve Noyan'ın cenazeleri yakınları tarafından Hakkari Devlet Hastanesi morgundan alındı. Cenazeler ilçeye getirildiği sırada bir grup, Şemdinli yolu üzerinde toplandı. Bunun üzerine polis, sokağa çıkma yasağının sürdüğünü belirterek grubun dağılmasını istedi. Ancak grup dağılmamakta ısrar etti. Bunun üzerine polis gaz ve tazyikli suyla gruba müdahale etti. Grupla polis arasında çıkan çatışma uzun süre devam etti.

Olaylar sürerken cenazeler başka bir yoldan Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa götürülerek toprağa verildi. Cenazelerin toprağa verilmesinin ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Kürtler’in kendi kimlikleriyle yaşayıp, kendi kendilerini yönetmek istediklerini söyleyerek 'öz yönetim' ilanında ısrarlı olduklarını söyledi. İlçedeki olaylar akşam saatlerine kadar devam etti.

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı sürerken Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı'na (ALES) giren adayların Hakkari ve Van'a gitmelerine izin verildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG