Erişilebilirlik

Savunma Bakanlığı'na Öğrenerek Yardım Ediyorlar


Savunma Bakanlığı'na Öğrenerek Yardım Ediyorlar
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00

Stanford Üniversitesi’nde, 100’den fazla girişimcilik dersi veriliyor. Ama Hacking for Defense – Savunma Korsanlığı dersinde öğrenciler, ülke çapındaki birliklerin ve savunma birimlerinin karşılaştığı sorunları çözmeyi öğreniyor.

Profesör Steve Blank, öğrencilerin gerçek dünya sorunlarıyla uğraşmak istediklerini belirtiyor.

Blank ve meslektaşları, geçen yıl, askeri ve savunma sorunlarına odaklanan startup firma kurmak isteyenlere model olacak 10 haftalık bir kurs başlatmış.

Bu yıl aynı kurs, sekiz farklı üniversitede veriliyor. Öğrenciler, sahada haritalama teknolojisiyle uğraşan askerlere, yaralananlar için alıcılar geliştiren ve siber güvenlikten sorumlu olan birlikleri destekleyici projelerde çalışıyor.

Benji Nguyen, kamu siyaseti alanında yüksek lisans yapıyor. Texas doğumlu Nguyen’in ailesi Vietnamlı. Savunma Bakanlığı’nın, Amerika’daki limanların siber güvenliğini iyileştirilmesinden sorumlu birimiyle çalışan Nguyen, ailesinin orduya yardım ettiğini duyunca heyecanlandıklarını belirtiyor.

Amerikalı öğrenciler, bu ders sayesinde, ülkelerine hizmet etme fırsatı yakalıyor. Sınıftan çıkıp, sahaya iniyorlar ve askerlerin her gün karşılaştıkları sorunları öğreniyorlar.

Sınıftaki yabancı öğrenci sayısı da şaşırtıcı derecede yüksek.

Bazı öğrenciler, projelerden öğrendikleriyle kendi firmasını kuruyor, bazıları da kurs sırasında tanıma fırsatı buldukları savunma kurumlarından birinde çalışmaya başlıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG