Erişilebilirlik

'Her İki Tarafın Ellerini Tetikten Çekmesi Lazım'


Hükümetin Abdullah Öcalan’la yürüttüğü görüşmeleri değerlendiren Diyarbakır’ın Sur ilçesi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, “Umarız bir an önce onurlu bir barış gerçekleşir,” diye konuştu.

Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’nün sorularını yanıtlayan Barış ve Demokrasi Partili belediye başkanı, görüşmelerden umutlu olduğunu ama çözüm için somut adımlar atılması gerektiğini söyledi. Demirbaş, bu somut adımların başında hükümetin askeri operasyonları durdurması geldiğini, PKK’nın kış mevsiminden dolayı çatışmalara ara verdiği bir dönemde operasyonların durdurulmasının, kendiliğinden bir ateşkes ortamı yaratacağını söyledi.

Abdullah Demirbaş ayrıca, dördüncü yargı paketi gibi yasal adımların atılması gerektiğini de belirtti.

Sur Belediye Başkanı, İmralı sürecine destek vermediği için Cumhuriyet Halk Partisi’ni de eleştirirken, parti genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “ulusalcı çıkışlarda” bulunduğunu savundu. Demirbaş, “21. yüzyılda ulus-devlet politikası doğru bir politika değildir” diye konuştu.

Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’nden Mutlu Çiviroğlu’nun Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’la yaptığı söyleşiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG