Erişilebilirlik

Herson’da Türk Kargo Gemisine Füze İsabet Etti


Tuzla Yük Gemisi
Tuzla Yük Gemisi

Ukrayna’nın Herson şehrindeki limanda bulunan Türkiye bandıralı bir yük gemisine füze isabet etti. Füzenin isabet etmesinin ardından gemide yangın çıktığı bildiriliyor. Bölgedeki kaynaklar ve limandaki kamera kayıtları da füzenin gemiye isabet ettiğini doğruluyor.

Deniz güvenliği şirketi Ambrey tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Tuzla isimli yük gemisinin köprü kısmına bir füze isabet etti ve yangına neden oldu.

Kamera kayıtları yangının geminin kaptan köşkünü sardığını gösteriyor.

Tuzla Yük Gemisi
Tuzla Yük Gemisi

Reuters haber ajansı gemiye füze isabet ettiğinin doğrulandığını ancak olayın tam olarak ne zaman meydana geldiğine dair net bir bilgiyi bağımsız kaynaklara doğrulatamadığını bildirdi.

İsmi açıklanmayan bir yetkili olayın dün akşam saatlerinde gerçekleştiğini, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.

Herson’da Türk Kargo Gemisine Füze İsabet Etti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00

Tuzla isimli yük gemisinin geçen yıl Şubat ayından bu yana Herson Limanı’nda demirli olduğu belirtiliyor. Geminin Türkiye’de Çayeli Shipping isimli firmaya kayıtlı olduğu ifade ediliyor.

Denizcilik kaynaklarından ismi açıklanmayan bir yetkili halihazırda Ukrayna limanlarında savaş nedeniyle sıkışıp kalmış 12 Türk gemisi bulunduğunu belirtti. Bu gemiler, BM arabuluculuğunda sağlanan anlaşmaya ve tahıl ihracatı yapan gemilere dahil değiller.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG