Erişilebilirlik

'Clinton En Güçlü Başkan Adayı'


'Clinton En Güçlü Başkan Adayı'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

Son kamuoyu yoklamaları, Hillary Clinton’un, Clinton Vakfı’nın düzenlediği bağış kampanyalarına ve dışişleri bakanıyken özel elektronik posta adresini resmi yazışmalarda kullanmasıyla ilgili soru işaretlerine rağmen güçlü bir başkan adayı olduğunu gösteriyor. Cumhuriyetçi Parti kanadındaysa altı aday adayı, kampanyalarına başladı.

Las Vegas ziyareti sırasında göçmenlik konusuna odaklanan Hillary Clinton, Amerika’ya kaçak yollardan girenlere vatandaşlık yolunun açılmasını desteklediğini söyledi.

Kamuoyu yoklamaları, Clinton Vakfı’nın bağış kampanyaları ve elektronik posta tartışması yüzünden seçmenin Clinton’a daha az güvendiğini gösteriyor.

Ancak uzman John Fortier’a göre Demokratlar, Clinton’un yanında. Fortier, Clinton’un partisinden, tüm liderlerden ve bağış kampanyaları düzenleyenlerden destek aldığını söylüyor.

Siyaset uzmanı Charlie Cook’a göre 20 yılı aşkın süredir siyasetin içinde olan Clinton, bazı zorluklarla karşılaşabilir. Cook, Clinton’un bir bakıma kendi kendiyle yarışacağını savunuyor.

Öteyandan Cumhuriyetçi adayların sayısı giderek artıyor. Emekli cerrah Ben Carson, 2016 başkanlık yarışına giren ilk siyah aday adayı oldu.

Teknoloji dünyasından gelen Carly Fiorina ise Cumhuriyetçi Parti’nin çıkardığı ilk kadın aday. Carly Fiorina’ya göre, hükümeti yenilemenin tek yolu hükümetin liderini yenilemekten geçer.

Cumhuriyetçi Parti’den aday adaylığını açıklayan altıncı isim ise Arkansas eyaleti eski valisi Mike Huckabee oldu. Huckabee, Amerika’nın umut vaatlerinin ötesine taşıyacak bir değişime ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kamuoyu yoklamalarında Cumhuriyetçi Parti’nin en popüler adayları arasında yer aldığı görülen Florida eyaleti eski valisi Jeb Bush ve Wisconsin valisi Scott Walker’ın da yakında kampanyaya katılması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG