Erişilebilirlik

Hillary Clinton'dan İsrail'e Güvence


Hillary Clinton ve İsrail Başbakanı Netanyahu New York'ta biraraya geldi
Hillary Clinton ve İsrail Başbakanı Netanyahu New York'ta biraraya geldi

ABD Dışişleri Bakanı Filistinlilerle varılacak barış anlaşmasında İsrail’in istediği tüm güvenlik koşullarının göz önünde tutulacağı sözü verdi.

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, gelecekte Filistinlilerle birlikte varılacak barış anlaşmasında İsrail’in istediği tüm güvenlik koşullarının göz önünde tutulacağı sözü verdi.

Clinton, Amerika’yı ziyaret eden İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yla dün New York’ta görüşmeler yaptı. Dışişleri Bakanı Clinton, İsrail’in bölgedeki güvenlik ve barışının korunması için “Amerika’nın sarsılmaz kararlılık içinde olduğunu” vurguladı.

Clinton ve Netanyahu yaptıkları ortak basın açıklamasında, Filistinlilerle yürütülen doğrudan barış görüşmelerinin, hem İsrail’le birlikte var olacak bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına, hem de İsrail’in güvenlik kaygılarına yanıt verecek şekilde karşılıklı tanınmış sınırların oluşturulmasına fırsat tanıyabileceği belirtildi. Bununla birlikte doğrudan görüşmeler, İsrail’in Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yerleşim yerlerini genişletme yasağını kaldırmasından bu yana askıya alınmış durumda.

İsrail, Filistin devleti kurulması durumunda askerlerini bu devletin Ürdün sınırı boyunca tutmak istiyor. İsrail ayrıca barış anlaşmasına varılması durumunda güvenlik önlemlerini destekleyecek mali yardımlar yapılmasını da şart koşuyor.

XS
SM
MD
LG