Erişilebilirlik

Hillary Clinton'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı


Hillary Clinton'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Hillary Clinton'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir tebrik mesajı yayınladı.

Mesajda, “Başkan Barack Obama ve Amerikan halkı adına, Türk halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz” denildi.

Clinton mesajına, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk halkı için yeni bir vizyon belirlemesinin üzerinden 87 yıl geçti. Türkiye bu süreçte önde gelen bir ekonomik güç ve dünya sahnesinin önemli bir aktörü oldu. Türkiye’nin 21’nci yüzyılda liderlik etme fırsatları daha da fazla olacak” diye devam etti.

Dışişleri bakanının tebrik mesajında ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye ve Amerika arasındaki ilişki bugün, her zaman olduğundan daha geniş kapsamlı ve daha dinamik. Hem Başkan Obama hem de ben geçen yıl Türkiye’yi ziyaret etmeyi önceliklerimiz arasına aldık çünkü uluslarımız arasındaki güçlü ortaklığın farkındayız. Bu ortaklık karşılıklı saygı, ortak çıkarlar ve ortak sorumluluklara dayalı. Ticaret ve yatırımları teşvik etmeyi amaçlayan Stratejik Ekonomik ve Ticari İşbirliği çerçeve anlaşması iki ülkenin bağlarını nasıl güçlendirdiğinin yalnızca bir örneği. Birer NATO müttefiği olarak, gelecek nesiller için daha güvenli bir çevre yaratılması için Afganistan’da ve dünyanın diğer yerlerinde omuz omuza çalışacağız.”

Hillary Clinton, mesajını “Türkiye ile ortak hedeflerimiz ve amaçlarımız doğrultusunda çalışmayı sürdürmeyi umut ediyoruz” diye bitirdi.

XS
SM
MD
LG