Erişilebilirlik

Hint Mallarına Gümrük İndirimi


Obama, Mumbai kentinde işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada ticari ilişkileri güçlendirecek yeni adımlar açıkladı
Obama, Mumbai kentinde işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada ticari ilişkileri güçlendirecek yeni adımlar açıkladı

Başkan Barack Obama Asya ziyaretinin ilk durağı olan Hindistan’da ikili ticari ilişkileri güçlendirme amacıyla Hint mallarına uygulanan gümrük tarifelerinin azaltılacağını açıkladı.

Başkan bu açıklamayı iki yıl önce kanlı bir terör saldırısına hedef olan Mumbai kentinde Hindistan’daki işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada yaptı.

Başkan’ın Hindistan’la 10 milyar Dolar’lık bir dizi anlaşma da imzalaması bekleniyor. Bu anlaşmalarla Amerika’da 54 bin kişiye istihdam alanı sağlanması hedefleniyor.

Obama, Mumbai’de daha önce yaptığı bir diğer konuşmada ise terör konusuna değindi.

Obama Amerika ve Hindistan’ın terörü ortadan kaldırmak için birlikte hareket etmeye kararlı olduklarını söyledi.

Başkan iki ülkenin daha önce olmadığı ölçüde istihbarat paylaşımına gittiğini, bu şekilde olası saldırıları önlediğini ve sorumluların yargı önüne çıkarılmasını sağladığını söyledi.

Başkan Obama , Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ile yeni Delhi’de yapacağı görüşmede terörle mücadelede işbirliği alanlarını daha da genişletme yollarını arayacağını kaydetti.

Başkan Obama bu açıklamayı 2008 yılı Kasım ayında teröristlerin saldırısına uğrayan yerlerden biri olan Taj Mahal otelinde yaptı. Bu saldırılarda 166 kişi yaşamını yitirmişti.

Başkan Obama, Hindistan ziyaretini tamamladıktan sonra Endonezya, Güney Kore ve Japonya’ya da gidecek.

XS
SM
MD
LG