Erişilebilirlik

Hoffman’ın Ölümüyle İlgili Soruşturma Sürüyor


Oscar ödüllü aktör Philip Seymour Hoffman’ın ölümüyle ilgili soruşturma yürüten New York emniyeti, kendisine eroin sağladığından kuşku duyulan dört kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin evlerinde 350 poşet eroin ele geçirildi

Polis Salı gecesi Manhattan’da, Hoffman’ın Greenwich Village semtindeki dairesine yakın başka bir eve baskın düzenledi. Baskında biri kadın, dört kişi gözaltına alındı.

Öte yandan polis, yaptığı ilk incelemede Philip Seymour Hoffman’ın evinde bulunan 50’ye yakın eroin poşetinde Fentanil adlı ilacın bulunmadığını açıkladı. Son dönemde Pensylvania eyaletinde, fentanil karıştırılmış eroinden 22 kişi hayatını kaybetmişti

Fentanil, opioid (afyon bazlı) ve kanser hastalarının kullandığı bir ilaç. Morfinden 80 kat daha kuvvetli bir ağrı kesici olan fentanil, sadece doktor gözetiminde hastalara veriliyor. Ancak son dönemde bağımlı kişilerin kullandığı eroine bu ilacın karıştırılması birçok ölüm olayına yol açtı. Pazar günü dairesinde, kolunda bir şırıngayla ve yanında bir eroin poşetiyle bulunan Hoffman’ın da fentanil benzeri bir maddeyle zehirlenmiş olabileceği düşünülmüştü.

Philip Seymour Hoffman’ın ani ölümü çok sayıda sinemaseveri yasa boğdu. 46 yaşına ödüllü filmleri dolduran ünlü aktörün cenaze töreni New York’ta aile üyeleri arasında yapılacak. Hoffman’ın üç çocuğu vardı.

Capote filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu Oscar ödülünü alan Philip Seymour Hoffman, ayrıca oynadığı rollerden dolayı başka sinema ödüllerine de aday gösterildi ya da layık görüldü. Eleştirmenler de kendisinin rol aldığı her filmin kalitesini önemli ölçüde arttırdığına sıklıkla dikkati çekiyor.

Ünlü oyuncu geçen yıl gençliğinde uyuşturucu sorunu olduğunu itiraf etmişti. Ancak 23 yıl sonra bu sorunun tekrar nüksettiğini ve rehabilitasyon merkezinde tedavi gördüğünü açıklamıştı.

Bunun dışında polis, aktörün son saatlerini inceliyor. Geçen haftasonu Hoffman’ın görüştüğü, ölümüyle bağlantısı olabileceği düşünülen kişiler mercek altına alınıyor. Hoffman’ın, Cumartesi akşamı bir ATM makinesinden önemli miktarda para çektiği, aynı akşam iki kişiyle konuştuğu gibi görgü tanığı ifadeleri ve video kamera görüntüleri inceleniyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG