Erişilebilirlik

HÜDA PAR Meclis'te Hamas'a destek verdi


HÜDA PAR Genel Sekreteri Şahzade Demir, Hamas’ın Türkiye temsilcisi Akkari ile TBMM'de basın toplantısında konuştu.
HÜDA PAR Genel Sekreteri Şahzade Demir, Hamas’ın Türkiye temsilcisi Akkari ile TBMM'de basın toplantısında konuştu.

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Hamas’ın Türkiye temsilcisi Dr. Musa Akkari ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Demir, Türk hükümeti ve İslam dünyasına seslenerek Filistin direnişine net bir şekilde destek verilmesi çağrısında bulunarak, “Bilinmelidir ki bu savaş İsrail ile Hamas’ın savaşı değildir. Bu savaş İsrail ile Arap savaşı da değildir. Siyonist işgal rejimi bütün bir İslam ümmetine ve mukaddes değerlerimize savaş açmıştır. Filistin direnişi bütün bir ümmetin izzeti için savaşmaktadır. Kudüs davası, Mescid-i Aksa davası bütünüyle İslam ümmetini ilgilendiren bir davadır. Mescid-i Aksa hepimizin ilk kıblesidir ve orada zulüm gören Filistinliler de hepimizin kardeşleridir. Siyonist işgal rejimi ile Filistin direnişini aynı kefeye koyanlar siyonizmin ekmeğine yağ sürmektedirler" dedi.

Demir, Hamas’ın Türkiye temsilcisi Akkari’nin yanı sıra Filistin’in eski sağlık bakanı ve Hamas üyesi Dr. Basim N. M. Naaim, Dr. Sadık Şehitoğlu, Abdallah M. H. Abdulwahed ve Dr. Zahir Elbek'ten oluşan Filistin heyeti ile birlikte Gazze'ye dikkat çekmek istediğini kaydetti.

Demir, "16 yılı aşkın bir süredir abluka altında tutulan Gazze’de büyük bir insani trajedi yaşanıyor. Son beş günde siyonistlerin ABD’nin desteğiyle gerçekleştirdiği saldırılar epeyce arttı. Hiçbir sınır gözetmeden Gazze’deki insanların üzerine; kadın, çocuk, yaşlı demeden bomba yağdırıyorlar. Siyonist rejim Gazze’nin suyunu ve elektriğini de kesmiş durumda. Çalışan son elektrik santrali de bugün kapandı. Hastaneler, yoğun bakım üniteleri çalışmıyor. Mısır’dan yola çıkan insani yardım konvoyu vuruldu. Bunlar açık bir şekilde savaş suçudur" diye konuştu.

"İslam ümmeti Filistinli kardeşlerini aç, susuz ve ilaçsız bırakmamalıdır" diyen Demir, "Başta ABD olmak üzere Batı dünyası her şart altında siyonist rejime destek vereceklerini açıklarken, İslam ülkelerinin de Filistin direnişine açık ve net bir destek açıklamalarının zamanı gelmedi mi?" tepkisini gösterdi.

Forum

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz güçlü” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG