Erişilebilirlik

Humus’a İnsanı Yardım Yasaklandı


Şam yakınlarındaki Yabrud'da dünkü gösteri
Şam yakınlarındaki Yabrud'da dünkü gösteri

Suriye ordusu kentin bazı semtlerini bombalamaya devam ederken binlerce kişinin mahsur kaldığı Baba Emir’e yardımı engelledi

Suriye ordusu kentin bazı semtlerini bombalamaya devam ederken binlerce kişinin mahsur kaldığı Baba Emir’e yardımı engelledi.

Uluslararası Kızıl Haç, askeri yetkililerin 7 kamyonluk yardım konvoyunun bir aydır bombalanan semte girmesini önlediklerini açıkladı. Örgüt, Perşembe günü Şam hükümetinin yardıma izin verdiğini bildirmişti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon Suriye’den kuşatma altındaki kentlere ilaç ve insani yardım ulaştırılmasına izin vermesini istedi.

BM İnsan Hakları Konseyi, direnişçilerin kontrolündeki semtlere giren askeri birliklerin kanlı bir misilleme kampanyasına başladıkları ve en az 17 kişiyi dam ettikleri yolunda haberler alındığını duyurmuştu.

Bazı uzmanlara göre yardım konvoyuna izin verilmemesinin gerçek nedeni Suriyeli yetkililerin kentteki katliam ve vahşeti dış dünyadan gizlemek istemeleri.

Son bir aydır zırhlı birliklere karşı savanan direnişçiler evlerinden ayrılmak istemeyen 4.000 kişinin hayatını tehlikeye atmamak için kentten ayrılmıştı.

İnsan Hakları Gözlem, bombardıman sırasında Humus’ta en az 700 kişinin öldüğünü binlerce kişinin yaralandığını açıkladı. Merkezi Amerika’da bulunan insan hakları örgütüne göre, bombardıman her sabah saat 6:30’da başlıyor ve gün batımına kadar sürüyor. Bazen aralıklarla gece de devam ediyor.

Bu arada bombardımanda ölen Amerika doğumlu gazeteci Marie Colvin ile Fransız foto-muhabiri Remi Ochlik’in cenazeleri Şam’da batılı diplomatlara teslim edildi.

Son birkaç saat içinde Suriyeli direnişçilerin YouTube'a yüklediği görüntülererden bazıları:

Kafrume, İdlib

Dereyzür

Dara

Dara

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG