Erişilebilirlik

İmamoğlu’na Erzurum Mitinginde Taşlı Saldırı


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitinginde olaylar çıktı. İmamoğlu, kendisine yönelik taşlı saldırı sonrası seçim otobüsünün içine girdi. Olaylar sırasında yaralananlar oldu. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu sağduyu çağrısı yaptı.

Polis ekiplerinin saldırganlara müdahale etmemesi nedeniyle İmamoğlu konuşmasını sonlandırarak bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

İmamoğlu’na Erzurum Mitinginde Taşlı Saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

Olay sonrası otobüsün içinden mikrofonla bir süre konuşan İmamoğlu, polis ekiplerine tepki gösterdi ve "Bunu seyreden polisler, biz de sizi seyrediyoruz. Bu şehrin valisi, emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz. Hiç sorun yok. Aldatılmış gençler olabilir. Aldatılmış yöneticiler olabilir. Burada yaralanan vatandaşlar var, siz seyrediyorsunuz polisler. Erzurum Valisi, Erzurum Belediye Başkanı... Hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz" dedi.

Olaylar sırasında aralarında çocukların da bulunduğu yaralananlar olduğu belirtiliyor.

İmamoğlu daha sonra paylaştığı bir video ile de yaşananlara tepkisini ortaya koydu. İktidar mensuplarına seslenen İmamoğlu, "Yanlış yoldasınız, millete zarar veriyorsunuz" diye uyardı.

“Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır bunu da ödemeye hepimiz hazırız”

Olayların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sağduyu çağrısı geldi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bir video paylaşarak şunları söyledi:

Mafyalar, militanlar, SADAT’çılardan, Sinan Ateş’i öldüren torbacılardan, beşli çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. Bugün Ekrem başkanımıza saldıranlar bunlar. Amaçları insanlarımızı korkutmaktır. Sandıktan uzak tutmaktır. Türkiye makul çoğunluğun ülkesi. Çoğunluk bu kötülüğü bitirecek. Sevgili vatandaşlarım 14 Mayıs’a odaklanın. Başka her şey teferruattır. Sakın kızmayın, sakın küsmeyin. İnsanınızı sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de tam olarak budur. Ekrem evladıma da geçmiş olsun. Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır bunu da ödemeye hepimiz hazırız.”

Bu arada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından İstanbullular'a çağrıda bulundu.

İmamoğlu'nu karşılamak üzere yurttaşlara havalimananına çağıran Kaftancıoğlu, "Sevgili İstanbullular, sizleri 20.15’den itibaren Sabiha Gökçen Havalimanı'na bekliyoruz. İmamoğlu’nu karşılamak ve yapılanlara karşı kardeşçe duruş sergilemek üzere... Bizler kardeşlik için, kucaklaşma için geliyoruz. Sağduyuyla provokasyonları boşa çıkaracağız" diye yazdı.

İçişleri Bakanı ve Ak Parti milletvekili adayı Süleyman Soylu da Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, İmamoğlu'nun provokasyon iddialarına yanıt verdi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise düzenlediği basın toplantısında, talep edilen yerin miting alanı olmadığını belirterek, "CHP, konuyu sabote etmektedir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, katıldığı canlı yayında yaşananların üzücü olduğunu belirterek, “Esnaf ziyareti mitinge dönüşmüş. Böyle olunca bir grup taşlarla saldırmış. Bu kabul edilebilir şey değil. Bunu bütün Erzurumlular'a yüklemek de hoş değil. Tam olayı aydınlatmak için Valilik çalışma yapıyor" dedi.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG