Erişilebilirlik

IMF: Gösteriler Bölge Ekonomilerine Zarar Veriyor


IMF: Gösteriler Bölge Ekonomilerine Zarar Veriyor
IMF: Gösteriler Bölge Ekonomilerine Zarar Veriyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki siyasi ayaklanmaların bölge ekonomisini ciddi şekilde etkileyebileceğini açıkladı.

IMF Ortadoğu ve Orta Asya Bölümü Başkanı Mesut Ahmet, bölge ülkeleri ve işletmelerinin kredi darlığı yaşayabileceğini, bankaların kredi konusunda daha tutucu davranacağını söyledi.

Bloomberg News, Ortadoğu ülkelerine kredi garantisi verilmesinin maliyetinin arttığını bildirdi. Örneğin göstericilerle polisin çatıştığı Bahreyn’de mali işlemlerin maliyeti dört gündür artıyor. Ancak Bahreyn Merkez Bankası gösterilerin ekonomiyi olumsuz yönde etkileyeceği yolundaki değerlendirmeleri reddetti.

Mısır’daki siyasi çalkantı ülke ekonomisine ciddi zarar verdi. Mısır’da bankalar ve borsa hala kapalı, işçiler grev yapıyor.

IMF de Mısır’ın turizm sektörünün daha da zarar görebileceğini, dış yatırımların azalabileceğini bildirdi. Ancak, Ortadoğu ve Orta Asya Bölümü Başkanı Mesut Ahmet, ekonomik reformla birlikte mali sektörün ve iç piyasaların canlandırılabileceğini de vurguladı.

XS
SM
MD
LG