Erişilebilirlik

İngiltere Başbakanı İki Günlük Resmi Ziyaret İçin Türkiye'de


İngiltere Başbakanı Cameron’un Türkiye ziyareti sırasında gündeminde Türkiye-İngiltere ikili ilişkilerinin yanı sıra Avrupa Birliği'ne katılım süreci ile ülkelerin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası konular var. İngiltere'nin bir önceki Başbakanı Gordon Brown zamanında, ikili ilişkilerde bir yavaşlama olduğu görüşünü dile getiren siyasi gözlemciler, Cameron başkanlığındaki yeni İngiliz hükümetinin bu ziyaretle Türkiye ile ilişkilere öncelik verdiği ve bunun yeni İngiliz dış politikasının bir parçası olarak görülmesi gerektiği yorumunda bulunuyor.

Cameron’un Türkiye’deyken Başbakan Erdoğan'ın 2007 yılında gerçekleştirdiği İngiltere ziyaretinde iki yıllık bir süre için imzalanan "Türkiye-Birleşik Krallık Stratejik Ortaklık Belgesi"nin güncelleyerek, yeniden imzalacağı açıklandı. Ayrıca İngiltere Başbakan’ın ziyaretiyle özellikle orta vadede iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesini de hedeflediği de vurgulanıyor.

İngiltere Başbakan’ın ziyaretinin haftasonunda yapılan Türkiye-İran ve Brezilya Dışişleri Bakanları’nın toplantısının hemen ardından gerçekleşmesi dikkatleri çekti.

İlgili bağlantılar

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG