Erişilebilirlik

İngiltere: "Türkiye'den Çok Büyük Yardım Malzemesi Sevkiyatı Yolda"


İngiltere Topluluklar Bakanı Robert Jenrick
İngiltere Topluluklar Bakanı Robert Jenrick

Corona virüsüyle mücadele sürecinde, her gün bilgilendirme toplantısı yapan İngiliz hükümeti adına, kürsüye bu kez Topluluklar ve Yerel Yönetimler Bakanı Robert Jenrick çıktı. Jenrick, sağlık personelinde uzun süredir devam eden kişisel koruma malzemesi eksikliğine ilişkin gelen soruları Türkiye’den ‘çok büyük bir yardım malzemesi paketi’ geleceği haberini vererek yanıtladı.

Jenrick, Türkiye’nin göndereceği 84 tonluk malzemenin Pazar günü İngiltere’ye ulaşacağını söyledi. Türkiye daha önce iki kez, iki uçak dolusu, maske ve koruyucu kıyafet yardımında bulunmuştu.

İngiltere’ye ulaşan önceki yardım kolilerinin üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı forsu ve Türk bayrağı vardı. İçinde ise 50 bin N-95 maske, 100 bin cerrahi maske ve 100 bin koruyucu tulum olduğu öğrenildi. Kolilerin üzerinde yazan, Mevlana'nın 'Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var' sözü İngiliz basınında geniş yer aldı.

İngiltere: "Türkiye'den Çok Büyük Yardım Malzemesi Sevkiyatı Yolda"
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Hemşireler enfekte hastalara korumasız müdahale etmeye zorlanıyor

İngiliz Kraliyet Hemşirelik Okulu ülke çapında görev yapan hemşirelerin yarısının, kişisel koruma malzemesi olmaksızın, kendilerinden Corona hastalarına müdahale etmeleri beklendiğini açıkladı. Şimdiye kadar İngiltere’de Corona virüsü nedeniyle ölen doktor ve hemşirelerin sayısı 27 olarak açıklandı. Çalıştıkları hastanede Corona virüsüne yakalanıp bakıma muhtaç duruma düşen sağlık personelinin sayısı ise gün geçtikçe artıyor.

Hükümetten belediyelere ek bütçe: 1 Milyar 600 bin sterlin

İngiltere’deki göçmenlerden sorumlu Topluluklar Bakanı Robert Jenrick, belediyelere merkezi hükümetçe verilen ek bütçeyi ikiye katladı. Daha önce 1 milyar 600 milyon sterlin değerinde Corona ek bütçesi verilen belediyelere bugün bir o kadar daha verileceği belirtildi.

Bakan Jenrick ayrıca, ülkede Corona virüsünden neden en çok siyah, Asyalı ve etnik azınlıkların etkilendiğini anlamak için bir araştırmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Corona virüsü bilançosu 15 bini aştı

Corona virüsü İngiltere’de bugün 888 kişinin daha ölününe neden oldu. Bu, ülkedeki toplam can kaybını 15,464'e yükseltti

Bugüne kadar test edilen 460,437 kişi arasından 114,217’si Corona pozitif çıktı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG