Erişilebilirlik

İngiltere’de İlkokul Çocuklarından Şarkılı Yardım Kampanyası


Art arda gelen grevler, 40 yılın en yüksek enflasyonu ve yetersiz kamu bütçeleriyle çalkalanan İngiltere ekonomisi şimdi de kendi başının çaresine bakmak zorunda kalan öğrencilerle gündemde.

Londra’da Türk öğrencilerin de eğitim gördüğü bir ilkokul, artan giderleri için hükümet bütçesi yetersiz kalınca velilerle işbirliği yaparak bir kampanya başlattı.

Öğretmen maaş zamları karşısında her yıl bütçe arttıran hükümetin bu yıl para veremediğini söyleyen okul müdürü Tracey Griffith en başta bu kampanyayı çılgınca bulsa da şimdi liderliğini yapacak noktaya gelmiş.

Çocuklar 80’lerin protest şarkıcılarından John Farnham’ın “You’re the voice” şarkısını söyleyerek hem hükümeti protesto ediyor hem internetten bağış topluyor.

Haberi duyan İngiliz medyası öğrencilerin seslendirdiği şarkıyı ve eğitimin içinde bulunduğu durumu ele alan haberler yayınladı.

Uluslararası yayın kuruluşlarının da ele aldığı haberlerle öğrenciler kısa sürede 50 bin sterlin hedefine yaklaştı.

Barn Croft İlkokulu’nun Türk toplumdan öğrencileri de var ve velileri İngiltere’nin eğitimde geldiği noktaya şaşkın olsa da “her şeyi hükümetten bekleyemeyiz” diyorlar.

İlkokul çocukları şarkıda “sessizce oturmayacağız, korku içinde yaşamayacağız” diyor. Video klipte ise okullarına ayrılan bütçeyi protesto ederken çekilmiş görüntüleri var.

Haber her yönüyle hayat pahalılığının İngiltere’yi getirdiği en çarpıcı manzaralardan biri olarak gündemde ilk sıralarda.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG