Erişilebilirlik

Irak Savunma Bakanı Abbasi Ankara’da Milli Savunma Bakanı Güler'le biraraya geldi


Ankara'da 1 Ekim'de İçişleri Bakanlığı'nın önündeki saldırıda iki polis memuru yaralanmıştı - 1 Ekim 2023
Ankara'da 1 Ekim'de İçişleri Bakanlığı'nın önündeki saldırıda iki polis memuru yaralanmıştı - 1 Ekim 2023

İçişleri Bakanlığı önündeki saldırının ardından, Irak Savunma Bakanı Thabit Muhammed Al Abbasi bugün Ankara’daki temasları kapsamında Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’le görüştü.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmede “İkili, bölgesel askeri ve savunma sanayisi alanında iş birliği konularının ele alındığı” kaydedildi.

Milli Savunma Bakanı Güler'in görüşmede “Güçlü tarihi ve sosyal bağları olan Irak ve Türkiye’nin aynı coğrafyada yaşayan kardeş ve komşu iki ülke olduğunu vurguladığı” ve “Başta terörle mücadele ve hudut güvenliği olmak üzere atılabilecek müşterek adımlarla, iş birliğinin daha da ileri taşınmasının önemini ifade ettiği” de bildirildi.

Türkiye, İçişleri Bakanlığı önünde geçen haftasonu yaşanan saldırıyı PKK'nın üstlenmesinin ardından Kuzey Irak’a hava operasyonları düzenliyor.

Irak, Türkiye'nin hava saldırılarını kınamış, Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Raşid "sorunu çözmek için Ankara ile bir anlaşmaya varmayı umduğunu" söylemişti.

Milli Savunma Bakanlığı: "Son 1 haftada Suriye ve Kuzey Irak'ta 37 terörist öldürüldü"

Milli Savunma Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, son bir haftada Suriye ve Kuzey Irak'ta 37 teröristin öldürüldüğü kaydedildi.

Ankara dün, İçişleri Bakanlığı önündeki saldırıda iki saldırganın Suriye'den geldiğinin tespit edildiğini açıklamıştı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, dün yaptığı açıklamada, “İlgili birimlerimizin yaptığı çalışmalar sonucunda 2 teröristin PKK/KCK, PYD/YPG üyesi oldukları ve Suriye’den gelerek bu eylemi yaptıkları tespit edildi” demişti.

“Suriye ve Irak’ta PKK/KCK, PYD/YPG’nin tüm tesis ve faaliyetlerinin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz olacağının herkes tarafından bilinmesini istiyoruz” diyen Güler, “Eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar, artan bir şiddetle, azim ve kararlılıkla terörle mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki bazı bölgelere hava harekatı düzenlediğini ve 22 hedefin vurulduğunu açıklamıştı.

Ankara'da İçişleri Bakanlığı önündeki saldırıda iki polis memuru yaralanmış, saldırganlar biri üzerindeki bombayı patlatmış, diğeri de öldürülmüştü.

Bu arada, İçişleri Bakanlığı'na yönelik saldırının ardından yurtiçindeki terör operasyonlarının artması dikkat çekiyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'ya karşı tüm Türkiye'de başlatılan "kahramanlar" operasyonları kapsamında son olarak Erzurum, Gaziantep, İstanbul ve Şırnak'ta 24 şüpheli terör örgütü üyesinin yakalandığını belirtti. Yerlikaya, operasyonların süreceğini de vurguladı.

Forum

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG