Erişilebilirlik

Irak'ta ABD üssüne saldırı


Son dönemde Irak'taki ABD üslerine düzenlenen saldırılar sürüyor. Ayn El-Esad üssü daha önce de roketlerin hedefi olmuştu.
Son dönemde Irak'taki ABD üslerine düzenlenen saldırılar sürüyor. Ayn El-Esad üssü daha önce de roketlerin hedefi olmuştu.

Irak’taki Amerikan üssü füze saldırısının hedefi oldu. Yetkililer, saldırı neticesinde üsteki personelden yaralananlar olduğunu açıkladı.

Konuya ilişkin olarak bilgi veren ABD’li bir yetkili, Irak’taki Ayn El-Esad Hava Üssü’ne yapılan saldırı neticesinde Amerikalı personelden bazılarının hafif şekilde yaralandıklarını söyledi. Saldırı neticesinde Iraklı bir askerin de ağır yaralandığı belirtildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen ABD’li kaynak, saldırıya ilişkin eldeki ilk verilere göre saldırının balistik bir füzeyle düzenlendiğini gösterdiğini söyledi. Ancak farklı bir türde roket saldırısının da olası olduğu belirtilirken saldırıya ilişkin soruşturmanın sürdüğü açıklandı.

Son dönemde Irak’ta başkent Bağdat ve Kuzey Irak’taki Erbil Havalimanı yakınlarındaki üsler de dahil olmak üzere ABD üslerine çok sayıda saldırı düzenlendi. İsrail’in Gazze saldırılarının başlamasının ardından bölgedeki ABD üslerine saldırılar arttı.

Şu ana kadar düzenlenen saldırıların çoğunluğunu, İran destekli Irak İslami Direniş üstlenmişti. Son saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Forum

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG