Erişilebilirlik

Irak Yine Bombalarla Sarsıldı


Irak’ta ülke çapında güvenlik güçleri ve hükümet binalarını hedef alan bombalı intihar saldırılarında en az 12 kişinin öldürüldüğü bildiriliyor.

Kooordineli olduğu gözlenen saldırılarda bir bombacı bindiği patlayıcı yüklü aracı Bağdat’ın kuzeybatısındaki Rawa kentinde bir kontrol noktasında havaya uçurdu. Bir diğer bombacı bir polis karakolunu, bir üçüncüsü de belediye başkanının konutunu hedef aldı. Saldırıda belediye başkanı ağır yaralanırken en az üç kişi de öldü.

Aynı kentde polis üniforması giyen intihar bombacıları yerel yönetim konseyi binasına girerek kendilerini havaya uçurdu. Saldırıda yerel yönetim konseyi başkan yardımcısı dahil üç kişi hayatını kaybetti.

Kuseydeki Samarra kentinde ise bir intihar bombacısı bir polis şefinin evinin önünde kendisini havaya uçurdu. Polis şefi Nasır Davut patlama sırasında evde olmadığını ancak ölen ve yaralıların çoğunun aile üyeleri olduğunu bildirdi.

Son aylarda Irak’ta mezhep gerginliği artmış durumda. Mezhep çatışmalarını yeniden başlatmayı amaçlayan el-Kaide’nin Irak örgütü hedef olarak, lokanta, kahvehane, pazar yeri, cami, cenaze töreni gibi kalabalık alanları seçiyor.

Bu yılki şiddet olaylarında ölenlerin sayısıysa, Irak’ta savaşın en şiddetli dönemi olan 2008 yılından bu yana en yüksek düzeye çıktı. Ülkede çoğunluktaki Şii ve azınlıktaki Sünniler arasında bir iç savaş yaşanmasından kaygı duyuluyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG