Erişilebilirlik

Irak'ta Bombalar Altında Seçim


A rescue worker attaches a strap to pull a car out of over-flooded areas of the river Leine in Goettingen, central Germany.
A rescue worker attaches a strap to pull a car out of over-flooded areas of the river Leine in Goettingen, central Germany.
Irak’ta genel seçime bir gün kala düzenlenen iki bombalı saldırıda en az 15 kişi öldü.

Bombalar Bağdat’a yaklaşık 140 kilometre uzaklıktaki el-Saadiye kentinde bir pazar yerinde patladı.

Pazartesi günü Bağdat ve çevresindeki oy kullanılan yerleri hedef alan polis üniformalı saldırganlar, seçimlerde güvenliği sağlamakla görevli asker ve konvoylarına da bombalı saldırılar düzenleyerek en az 50 kişinin ölümüne yol açmıştı.

Çarşamba günü yapılacak Meclis seçimlerinde oy kullanamayacak olan güvenlik güçleri, hastane ve hapishane personeli için erken oy kullanma süreci Pazartesi günü başladı.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, Sünni militan grupların daha önce güvenlik güçlerini ve Şiileri hedef aldığı biliniyor.

Uzmanlar, seçmenlerin etnik ve mezhep kökenlerine göre oy kullanacağını ve hiçbir siyasi partinin seçimlerde çoğunluğun desteğini alamayacağını tahmin ediyor.

BM Genel Sekreteri Ban-ki moon, Irak’ta siyasi liderleri ve adayları hedef alan saldırıları kınadı ve hükümetin siyasi sürece herkesin katılmasını sağlayacak önlemler almasını istedi.

Bu aradaTürk Hava Yolları internet sitesinde yaptığı açıklamayla 28, 29 ve 30 Nisan tarihleri arasında Irak’a yapılacak olan bütün uçak seferlerini güvenlik nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG