Erişilebilirlik

İran Bir Muhalifi Daha Ajan İddiasıyla Gözaltına Aldı


Arşiv foto
Arşiv foto

İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars, emniyet güçlerinin muhalif yayın yapan Iran International televizyon kanalının çalışanlarından birini ülkeden çıkmaya çalışırken gözaltına aldığını duyurdu.

İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib, Salı günü yaptığı açıklamada, Londra merkezli Iran International televizyon kanalını terörist organizasyon olarak nitelemişti.

Fars haber ajansının konuya ilişkin haberinde gözaltına alınan kişi için ajan ifadesi kullanılırken gençleri isyana teşvik etmek ve halk arasında terör eylemleri organize etmekle suçlandığı belirtildi.

Gözaltına alınan kişinin Elham Efkari isimli, Iran International kanalıyla bağlantılı bir kişi olduğu açıklandı. Bu kişinin 2018 yılındaki rejim karşıtı eylemlerde bir güvenlik görevlisini bıçakladığı iddiasıyla idam edilen 27 yaşındaki güreşçi Navid Efkari’nin kız kardeşi olduğu belirtiliyor.

Efkari’nin ailesi Navid’in işkenceyle yalan beyanda bulunmak zorunda bırakılarak idam edildiğini söylemiş, İran makamları bu iddiaları yalanlamıştı.

Iran International kanalından Elham Efkari’nin gözaltına alınmasıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG