Erişilebilirlik

Dünyada Corona Vakası Sayısı 100 Bini Geçti


Corona virüsü salgını tüm dünyada yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Açıklanan son verilere göre İran’da hastalığa yakalanan kişi sayısı 4747’ye ulaştı. İran’da son bir günde 1500’den fazla kişiye salgına yakalandı.

Ülkede ayrıca hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 12 kişi daha artarak 124’e ulaştı.

Reuters haber ajansına göre, dünya genelinde hastalığa yakalanan kişi sayısı 100 bini geçti. Salgın nedeniyle 3300’den fazla kişi de hayatını kaybetti.

Hastalığın çıkış noktası olan Çin’de son 24 saatte 143 kişi de daha virüse rastlandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 80 bin 552’ye yükseldi. Ölü sayısı da bir gün önceye göre 30 kişi daha artarak 3042 oldu.

Çin’in ardından hastalığın en çok etkilediği ülkelerden biri olan Güney Kore’de 505 kişi de daha Corona virüsü tespit edildi. Dün de yeni vaka sayısı 760 olarak açıklanmıştı. Düne göre yeni vaka sayısında azalma olsa da ülkedeki toplam vaka sayısı 6593’e ulaştı. Güney Kore’de salgın nedeniyle bugüne dek 42 kişi de hayatını kaybetti.

Japonya’da vaka sayısı 1057’ye ulaşırken Başbakan Şinzo Abe, Çin ve Güney Kore’den gelen herkesin iki hafta karantina altına alınacağını açıkladı.

Filistin’de de 7 vaka görülmesi üzerine Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas 30 günlük acil durum ilan etti.

İtalya’da salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 148’e yükselirken Vatikan’da da bir kişide virüse rastlandığı açıklandı. İtalya’da görülen toplam vaka sayısı da 4 bine yaklaşıyor.

İspanya’da resmi olarak bilinen vaka sayısı 261 oldu. Slovakya ve Sırbistan’da da ilk Corona virüsü vakalarına rastlandığı açıklandı.

Bugüne dek 82 vaka görülen Hollanda’da bir kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti Bu Hollanda’daki ilk kayıp oldu. Benzer şekilde İngiltere’de de salgın nedeniyle ilk ölüm görüldü. İngiltere’deki vaka sayısı da 115’e çıktı.

Fransa'da bugün de Corona virüsüne yakalanan hasta sayısı arttı. Ana Muhalefet partisi Cumhuriyetçiler'in Mulhouse bölge milletvekili Jean Luc Reitzer ağır durumda hastaneye kaldırıldı. Fransa'da vaka sayısı 613'e, ölü sayısıysa 9'a yükseldi. Vaka sayısı bir günde 190 arttı. Ölenlerin hepsinin hasta ve yaşlı oldukları bilgisi verildi.

Almanya’da görülen toplam vaka sayısı da 109’dan 349’a yükseldi. İsveç’te de 28 yeni vaka görüldüğü açıklandı.

Amerika’da da ölü sayısı 12’ye yükseldi. Amerika’da yeni görülen vaka sayısı da 57 kişi daha artarak toplam vaka sayısı 200’ün üzerine çıkmış oldu.

Brezilya da ülkede görülen vaka sayısını 8 olarak açıkladı. Avustralya’da Corona virüsüne bir öğrencide rastlanılması üzerine okulların bugün kapanması kararı alındı.

Afrika ülkelerinden Kamerun’da Fransa’dan gelen bir kişi de Corona virüsü tespit edildi. Güney Afrika’da da bir kişi de virüse rastlandığı açıklandı.

Rusya Corona virüsü salgını nedeniyle St. Petersburg şehrinde düzenlenecek olan yıllık Uluslararası Ekonomik Forumu’nu iptal ettiğini açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG