Erişilebilirlik

İşgal Hareketinin Yönü mü Değişiyor?


İşgal Hareketinin Yönü mü Değişiyor?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00
Sandy Kasırgası’nın en şiddetli vurduğu New York şehrindeki felaketzedelere en geniş kapsamlı yardımı, bazılarına göre şaşırtıcı bir kaynak olarak görülebilecek “Wall Street’i İşgal” hareketinin eylemcileri sağladı.

Brooklyn Kilisesi’nde karmaşa ve hummalı bir çalışma hakim. New York’un kasırgadan en fazla zarar görmüş bölgelerindeki yardım merkezlerine tonlarca erzak dağıtılıyor. Herkes gönüllü ve olabildiğince hızlı çalışıyor.

Sandy’yi İşgal Et” grubunun koordinatörü Pablo Benson, “İşgal hareketinin asıl yaptığı bu,” diyor.

Pablo Benson, “Komik bir durum çünkü biz uzun zamandır “Wall Street’i işgal” hareketinin öldüğüne dair haberler duyuyorduk. Oysaki İşgal hareketi aktif olarak toplum organizasyonu faaliyetlerine katılıyor. Kasırga olur olmaz İşgal grubunun bağış ve gönüllü akınıyla başa çıkabilmesi ve bunları en ihtiyaç duyulan bölgelere yönlendirmesi tesadüf değil.”

Bağışlar arasında kıyafet, bebek bezi, gıda ve temizlik ürünleri, pil, mum ve hatta jeneratör bile vardı.

Gruplara ayrılmış gönüllüler yardım malzemelerini, Staten Island’daki bu mahalle gibi, kasırgadan en çok etkilenmiş bölgelerdeki yardım merkezlerine taşıdı.

Bu gönüllü, “Biraz önce temizlik malzemeleri bıraktık. Eski muharipler organizasyonuna da malzeme götürdük..” diyor.

Bu kadın ise, “Buradan yemek ve en önemlisi de battaniye aldık. Bizi sıcak tutacak birşeylere ihtiyacımız vardı çünkü bu olmadan geceyi geçirebilmemiz mümkün değildi,” şeklinde konuşuyor.

Brooklyn Kilisesi’ndeyse, gönüllü aşçılar, kasırga sonrasında günde iki kez yemek dağıtımı yapabilmek için çalışmalarına hız verdi.

Gönülllüler, yardım çalışmalarının gerektiği sürece devam edeceğini söylüyor. Ve bittiğinde de, İşgal hareketi, sürdürülebilir topluluklar kurma çalışmalarına geri dönmeyi planlıyor.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG