Erişilebilirlik

IŞİD’den ‘Amerika ve Avrupa’da Sivillere Saldırın' Çağrısı


IŞİD’in Türkçe dijital yayın organı Konstantiniyye yedinci sayısında da Türkiye’de kendisine atfedilen terör saldırılarını üstlenmedi. Ramazan ayında örgütün tüm dünyada gerçekleştirdiği saldırıları ve ölü sayılarını veren dergi, 28 Haziran’da Atatürk Havalimanı’nda 45 kişinin öldüğü terör saldırısına bu listede yer vermedi.

“Ramazan’da İslam Devleti’nin Düzenlediği Askeri Operasyonların İstatistiği” başlıklı haberde, “Mürted (İslam’ı terk eden) ve müşriklerden (Allah’a eş koşan) 5200’den fazla kişi öldü” dendi. Dergi, 1988 Rafizi (İranlı), 965 Ateist PKK’lı, 752 Fecri Libya (Trablus hükümetine bağlı Libya Şafağı), 580 Nusayri (Suriye Ordusu askeri), 285 Haçlı, 236 Şam Safavatı (El Kaide-El Nusra-Ahrar-ü’ş Şam güçleri), 74 Pakistan ve Afganistan askeri, 50 Mısır askeri, 50 Irak Sahavatı (El Kaide), 47 Hafteri (Libya Tobruk hükümeti) askeri, 29 Peşmerge (Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi askeri), 20 Ürdün askeri, 16 Nepal askeri, 4 Somali polisi, 2 Hindu, 2 Batıniye Fırkası mensubu, 1 Budist’in öldürüldüğünü yazdı.

IŞİD, Orlando’daki gece kulübü saldırısı ve İncirlik personeli cinayetini üstlendi

8 Temmuz’da Nijerya’daki cami saldırısını, 14 Haziran’da Paris’te görev yapan bir emniyet müdürü ve eşinin öldürülmesini, 6 Haziran’da Ürdün’deki Filistin mülteci kampındaki istihbarat ofisine düzenlenen intihar saldırısını militanların yaptığını belirten örgüt, 12 Haziran’da evinin bahçesinde ölü bulunan İncirlik üssünde görevli Amerikalı itfaiye şefi Thaddeus Mithcheel Borowicz cinayeti ile 12 Haziran’da Orlando’daki gece kulübüne yapılan intihar saldırısını da üstlendi.

IŞİD Sözcüsü: “Kanada, Fransa, Tunus, Türkiye ve Belçika korku ve yıkıma şahittir”

Konstantiniyye, Türkiye’de IŞİD’e atfedilen saldırılar hakkında hiçbir yorum yapmasa da IŞİD Sözcüsü Şeyh Muhammed Adnan Eş Şami’nin, Türkiye saldırılarına atıfta bulunduğu konuşmasına yer veriyor.

“Aciz Amerika ve yandaşları müminleri korkuttuğunu ve mücahitlere karşı zafer elde edeceklerini zannediyor. Asla! Ey Amerika bize karşı savaşınla dünyayı daha güvenli bir hale mi getirdin? Yoksa korku ve yıkım mı dünyayı sardı? Kanada, Fransa, Tunus, Türkiye ve Belçika bu korku ve yıkıma şahittir. Terörizmi yok edip cihat ateşini söndürdün mü? Yoksa daha mı çok büyüdü ve dünyaya yayıldı?”

IŞİD’den Avrupa ve Amerika’da sivillere saldırı çağrısı

“Din tamamen Allah’ın oluncaya kadar savaşacağız” diyen IŞİD Sözcüsü, dergide yayınlanan konuşmasında, Avrupa ve Amerika’daki sempatizanlarına sivil hedeflere saldırmaları için çağrı yaptı.

“Bazılarınızın askeri hedeflere ulaşamama ve medeniler olarak isimlendirilen sivil halkı hedef almanın caizliği ve meşruluğu konusunda sıkıntı duyduğu ve bu nedenle yüz çevirdiği bilgisi bize ulaştı. Şunu bilin ki savaşçı haçlıların kendi ülkelerinde kanın bir değeri yok ve masumlar adında da bir şey yoktur. Çünkü onların uçakları savaşçı ve eli silah tutmayan kadın ve erkeği ayırmamaktadır. Bilin ki medeniler olarak adlandırılan sivil halkı hedef almanız bizim için daha sevimli ve etkileyicidir. Ey muvahhidler her yerde ayaklanın!”

“ABD, cemaatleri Müslüman ülkelerde fesadı yaymak için kullanıyor”

Derginin kapak konusu ise “Küfür Risaleleri”. Said’i Nursi’nin fotoğrafının kapak olarak kullanıldığı dergide bulunan “Asrın Saptırıcı Tağutu Said-i Nursi ve Kör Takipçileri Mürted Nurcular” başlıklı makalede, Said-i Nursi’nin risaleleri de sert bir dille eleştiriliyor.

Derginin önsözünde Nur cemaatlerinin İslam’a aykırı haram işlere bulaştığı belirtilirken “Bu haramların en büyüğü bu cemaatlerin dünya tağutlarının özellikle de Hristiyan tağutların elinde bir maşa olmaları ve Amerika’nın ajanları haline gelmeleridir. Amerika bu cemaatleri İslam’ı tahrif etmek ve Müslüman diye adlandırılan ülkelerde fesadı yaymak için kullanmaktadır. Türkiye’de son günlerde yaşanan olaylarla deşifre edilen tuğyan Gülen cemaati bunun en bariz ve canlı örneğidir” deniyor.

Konstantiniyye: “Tağut Erdoğan’ın safında duranların küfrü, tağut Gülen’in safında duranlardan az değildir”

Darbe kelimesini telaffuz etmeden 15 Temmuz darbe girişimi ile artık FETÖ olarak tanımlanan Gülen cemaati arasında bağ kuran dergi, FETÖ lideri olarak gösterilen Fethullah Gülen gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da tağut olarak niteledi.

“Son dönemde Türkiye’de yaşanan olaylarda Müslümanlar’ın herhangi bir tağutun safında maslahat ve benzeri gerekçelerle yer almamaları gerekir. Hangi tağutun yanında yer alırsanız alın ister size göre iyi olsun isterse kötü olsun fark etmez hepsi de tağuttur ve onların safında yer alan herkes kafirdir. Tağut Erdoğan’ın safında duranların küfrü, tağut Gülen’in safında yer alanların küfründen daha düşük değildir. İslam’ın veya Müslümanlar’ın maslahatı gereği Erdoğan veya Gülen’in safında yer almanın caiz olduğunu söyleyenler belamlardır. Onlara itibar edilmez ve sözleri dinlenilmez, kendilerine muvahhid deseler de onlar kafirdir.”

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG