Erişilebilirlik

IŞİD’in Türkiye’de İç Savaş Planı


Ankara’da geçen yıl 10 Ekim günü yaşanan ve 102 kişinin ölümüne neden olan iki canlı bombanın saldırı eylemiyle ilgili soruşturmanın derinleştirilmesi, terör örgütü IŞİD’in korkunç planlarını ortaya çıkardı.

Radikal İslamcı terör örgütü IŞİD’in, Türkiye’yi iç savaşa ve kaosa sürüklemeyi amaçlayan planları bulunduğu bildiriliyor.

Radikal gazetesi ve diğer basın organlarında yer alan haberlere göre, Ankara saldırısının talimatını veren Yunus Durmaz’ın bilgisayarı, planların deşifre edilmesini sağladı. Halen Suriye’de olduğuna inanılan Yunus Durmaz’ın şifreli bir program kullandığı görülünce, Ankara Emniyet Müdürlüğü özel bir ekip oluşturdu. Uzman ekip şifreleri çözünce IŞİD’in Türkiye’de kaos yaratma planı ortaya çıktı.

AK Parti ve HDP

Buna göre, IŞİD’in Türkiye’de etnisite ve mezhep temelinde bir iç savaşa yol açabilecek planlar yaptığı belirlendi. Yunus Durmaz’ın notları arasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Alevi Türkmenler ile Alevi Kürtler’in yaşadığı köylerin isimleri ve haritada işaretlenmiş yerleri ele geçirildi. Notlar arasında, yine aynı bölgelerdeki AK Parti ve HDP temsilcilikleriyle, askeri üsler ve emniyet birimlerinin bir listesi bulundu. Aynı bölgelerdeki barajlar ile hidroelektrik santrallerin (HES) de notlar arasında yer aldığı görüldü. IŞİD teröristlerinin keşif çalışmaları yaptığı kaydedildi.

20 bin dolar maaş

Uzman ekip tarafından yapılan inceleme, Yunus Durmaz’ın, İslam Devleti’nin başkenti olarak ilan edilen Rakka’daki IŞİD Komuta Merkezi’nden maaşına zam yapılması talebinde bulunduğunu ortaya koydu. Durmaz’ın, “yaptığı eylemlere karşılık, “maaşımın 5 bin dolardan 20 bin dolara çıkarılmasını istiyorum” dediği ifade edildi. Durmaz, diğer örgüt elemanları için de talep etti.

Ankara’daki Barış Mitingi’ne yapılan saldırıdan sonra düzenlenen operasyonlarda IŞİD mensubu dört kişi tutuklanmıştı. “Gaziantep Emiri” olarak bilinen Yunus Durmaz ise polisten kaçmayı başarmıştı. Bulgular, IŞİD’in Antalya’da yapılan G-20 Zirvesi’ni hedef seçtiğini de ortaya çıkardı. Çok sıkı güvenlik önlemleri alınarak yapılan G-20 Zirvesi’ne, ABD Başkanı Barack Obama da dahil olmak üzere çok sayıda dünya lideri katılmıştı.

Bir Alman daha öldü

Bu arada, İstanbul en turistik yeri olan Sultanahmet’te düzenlenen canlı bomba eyleminde yaralanan bir Alman turist daha yaşamını yitirdi. Eylemde 10 Alman turist ölmüş ve çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Berlin Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Stefan Redlich, Sultanahmet saldırısından ağır yaralı olarak kurtulan ve Berlin’de tedavi altına alınan 63 yaşındaki Birgit G.’nin öldüğünü açıkladı. Ölen kadının eşi Adolf G. de 12 Ocak günü Sultanahmet’teki saldırıda hayatını kaybetmişti.

28 yaşındaki bir Suriyeli saldırgan turist kafilesinin arasına girerek üzerindekibombayı patlatmıştı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG