Erişilebilirlik

“İsrail İlk Yardım Gönderen Ülkelerden Biri Oldu”


İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

İsrail ile ilişkilerin son dönemde normalleştiği Türkiye’ye deprem sonrası bu ülkeden çok sayıda arama-kurtarma personeli ve yardım geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İsrail, Türkiye’ye bir sahra hastanesi inşa etti, 450’den fazla arama-kurtarma ekibi çalışanını gönderdi ve bir askeri kargo uçağını tahsis etti.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen bugün Ankara’daydı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Çavuşoğlu, İsrail’in Türkiye’ye ilk yardım gönderen ülkelerden birisi olduğunu söyleyerek, teşekkür etti.

Çavuşoğlu, “Bu zor zamanda gösterdikleri dayanışma ve destek için İsrail devleti ve halkına teşekkür etti” dedi.

İsrailli arama kurtarma ekibinin şimdiye kadar 19 kişiyi enkazdan kurtardığını belirten Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansının (MASHAV) Türkiye'ye 70 tonluk yardım malzemesi gönderdiğini, dün de Kahramanmaraş'a ilave personel de geldiğini söyledi.


“Dayanışma umarım Yunanistan'la da yeni bir sayfa açmaya vesile olur”

Deprem zamanındaki dayanışmanın Yunanistan'la da yeni bir sayfa açmaya vesile olması temennisinde bulunan Çavuşoğlu, tüm bölge ülkeleri olarak bölgenin istikrarı, ekonomik kalkınması ve huzuru için çalışmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen de, ülkesinin Türkiye’ye yardımlarının süreceğini dile getirerek, “İsrail Türkiye’nin yanındadır” dedi.

Cohen’in bugün Kahramanmaraş'a giderek oradaki İsrailli ekiplerin ve sahra hastanesinin faaliyetlerini incelemesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG