Erişilebilirlik

İsveçli Vekillerden Erdoğan’a Mektup


Amina Kakabaveh
Amina Kakabaveh

Mektubu, Kakabaveh’in üyesi olduğu Sol Parti ile birlikte Sosyal Demokrat İşçi Partisi, Çevre Partisi Yeşiller Grubu, Liberal Parti, Hıristiyan Demokrat Parti, Merkez Partisi ile Muhafazakar Parti’den 21 milletvekili imzaladı.

Türkiye'deki gelişmelerin giderek daha kaygı verici hale geldiği vurgulanan mektupta, şöyle denildi. “Son zamanlarda Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı illerde sivillere yönelik askeri saldırılar olduğu haberleri geliyor. Savaş nedeniyle okullar kapatılmak zorunda kalınıyor. Bunlardan her şeyden önce Kürt Halkı zarar görüyor ve aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce sivil ve suçsuz insan saldırılarda yaşamını yitirdi. Ülkenin güneydoğusunda yaşayan halka yönelik artan şiddet ve saldırılar çatışan güçlerle hükümet arasında barışcıl bir çözüme ihtiyaç olduğunu gösteriyor.”

Hükümete saldırıları durdurma çağrısı yapılan mektupta, “En kısa zamanda kesintiye uğrayan barış görüşmelerine yeniden başlanmasını istiyoruz. Yeni saldırıların engellenmesi için uzlaşma sürecinin dışarıdan bir aracının gözetiminde başlatılmasını istiyoruz” denildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG