Erişilebilirlik

İtalya'da Çıplak Venüs Heykeli Örtündü


Nükleer görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanmasının ardından, Avupa turuna çıkan İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani'nin gezisinin ilk ayağı olan İtalya'da hükümet, Ruhani'nin ziyaret ettiği müzede, aralarında ünlü Venüs heykelinin de bulunduğu çıplak kadın heykellerini kapattı.

İran ile milyarlarca liralık sözleşmelere imza atan ve diplomatik skandal yaşanmaması için aşırı özen gösteren İtalya hükümeti, Ruhani'nin müze ziyaretinde çıplak kadın heykellerini tahta paravanla kapattı.

Karar, İtalyan Hükümeti'nin talebi ve Roma Belediyesi'nin kabulüyle alındı.

Haber Ruhani'nin gezisinin İtalya'dan sonraki durağı olan Fransa'da büyük etki yaptı. İtalyan gazetesi Corriere della Sera'yı kaynak göstererek haberi veren Fransız televizyon kanalları, Ruhani için Paris'te benzer önlemler alınıp alınmadığını sordu.

İtalya devlet protokolü, Ruhani'nin Cumhurbaşkanı Sergio Matterella ve Başbakan Renzi ile yediği resmi yemeklerde şarap koymamayı kabul ederken, Fransa bu koşulu kabul etmediği için, Elysee'deki akşam yemeği, programdan çıkarıldı.

İtalyan ırkçı partisi Kuzey Ligi "Bize ait olmayan bir kültüre boyun eğiliyor. Hükümet köklerimizi ve tarihimizi utandırmıştır. Entegrasyon adına bari sanat eserlerine de baş örtüsü takın" diyerek hükümeti alaylı eleştirdi.

Ancak Radikal Parti, "Bundan yedi ay önce, geçen yüzyıl değil, sadece geçen Haziran ayında, Papa'nın ziyareti için, bizim laik kentimiz Torino'da, Tamara de Lempicka sergisi kaplanmıştı. Kimse bunu skandal görmedi" diye muhafazakarlarla alay ettiler.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG