Erişilebilirlik

Ivanka Trump’a Beyaz Saray’da Ofis


Amerika Başkanı Donald Trump’ın en büyük kızı Ivanka Trump’ın artık Beyaz Saray’da bir ofisi var. Ivanka Trump devlet çalışanı olmamasına rağmen gizli bilgilere erişim imkanı olacak. Ofisi de Beyaz Saray’ın idari birimi olarak bilinen “West Wing” bölümünde olacak.

Ivanka Trump’ın avukatı Jamie Gorlick, başkanın kızının resmi bir unvanı olmayacağını ancak devlet çalışanlarına uygulanan etik kurallara tabi olacağını vurguladı. Gorlick, Trump’ın maaş almayacağını da kaydetti.

Beyaz Saray’dan ise konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Ivanka Trump yaptığı yazılı açıklamada, babasına hayatı boyunca yaptığı gibi samimi tavsiyelerde bulunmaya devam edeceğini kaydetti.

Ivanka Trump seçim sürecinde de babasına destek vermiş, ailesini Washington’a taşımıştı. Başkan Trump’ın büyük kızı, “annelik ve çocuk bakımı” gibi sosyal konulara eğilmeyi planladığının işaretlerini vermişti.

Ivanka Trump, Beyaz Saray’da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapılan görüşmeye katılmıştı.

Ivanka Trump’ın eşi Jared Kushner da Beyaz Saray’da üst düzey danışman olarak görev yapıyor. Federal yasalar devlet görevlilerinin yakınlarının devlet makamlarına atanmasını yasaklıyor. Ancak Adalet Bakanlığı, Kushner’in atanması için Başkanın özel yetkisini kullandığını kaydetti.

Ivanka Trump, kendi adıyla kurduğu moda şirketini elden çıkarmıyor ancak günlük yönetimini şirketin başkanına bırakacak.

Gorlick, Ivanka Trump’ın şirketinin yabancı devletlerle yeni anlaşmalar yapamayacağını, bununla birlikte yeni anlaşmaları veto etme hakkı bulunduğunu kaydetti.

35 yaşındaki Ivanka Trump, Trump Kuruluşu’ndaki görevlerinden ayrılmıştı. Bu durumda Ivanka Trump, kardan pay almak yerine sabit bir gelir alacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG